• Mazlietoto auto tirgus joprojām piedzīvo izaugsmi

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    3. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Auto dīlera «Moller Auto» dati rāda, ka auto īpašnieku pārdoto jeb atpirkto mazlietoto auto skaits, kas paredzēti otrreizējai tirdzniecībai uzņēmuma dīleros Latvijā, šogad no janvāra līdz jūlijam, salīdzinot ar identisku periodu pērn, audzis par 51%. Šogad starp mazlietotu automašīnu markām, kas visbiežāk nonākušas uzņēmuma otrreizējā tirdzniecībā, ir «Audi», «Volkswagen» un «Škoda». Kā norāda Izīda Gerkena, «Moller Auto» uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā, kopumā arvien vairāk auto īpašnieku interesējas par mazlietotas automašīnas nodošanu otrreizējai tirdzniecībai dīleru centros.

    «Moller Auto» norāda, ka laikā no 2023. gada janvāra līdz jūlijam uzņēmums otrreizējai tirdzniecībai iegādājies gandrīz 1500 mazlietotu auto. Lielākā daļa jeb 75% auto, kas iegādāti no auto īpašniekiem, ir no Latvijā dzīvojošajiem. Pārējo daļu veido automašīnas no Vācijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Igaunijas, Lietuvas, Luksemburgas un Beļģijas.

    Izīda Gerkena, «Moller Auto» uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā norāda, ka šobrīd mazlietoto auto tirgus joprojām piedzīvo izaugsmi.

    «Auto industrijā aizvien atrodamies netipiskā situācijā, kad pieprasījums pēc mazlietotiem transportlīdzekļiem ir lielāks, nekā piedāvājums. Tāpat šobrīd auto īpašnieki arvien biežāk tā vietā, lai nodotu auto otrreizējā tirgū, izvēlas turpināt ar to braukt, jo nav pārliecināti par jauna auto iegādes iespējām. Tiesa, ņemot vērā augsto pieprasījumu pēc mazlietotiem auto, ir skaidrs, ka liela daļa autovadītāju jaunu auto vietā izvēlas mazlietotus spēkratus. Kopumā aizvadīto gadu laikā mazlietoto auto tirgus ir sācis atgūt savu prestižu, un cilvēki arvien vairāk apzinās, ka, pērkot mazlietotu automašīnu pie dīleriem, ne auto placī vai pa tiešo no īpašnieka, viņi saņems kvalitatīvu auto ar caurspīdīgu tā lietošanas vēsturi,» pauž I.Gerkena.

    2023.gada pirmajos septiņos mēnešos biežākie auto modeļi, kurus «Moller Auto» iegādājies no auto īpašniekiem otrreizējai tirdzniecībai, ir «Volkswagen Passat», «Volkswagen Tiguan», «Volkswagen Golf» un «Škoda Kodiaq». Apvidus auto jeb SUV visbiežāk izvēlas mājsaimniecības, kurās ir bērni, savukārt individuālām vajadzībām, piemēram, lai ikdienā dotos uz darbu, cilvēki izvēlas mazākas un ekonomiskākas automašīnas kā «Golf».

    Turpina Izīda Gerkena: «Aizvadīto gadu laikā novērojam, ka arvien vairāk auto īpašnieku interesējas par sava mazlietotā spēkrata nodošanu otrreizējai tirdzniecībai mūsu dīleru centros. Tas ir skaidrojams ar to, ka, nododot auto otrreizējā tirdzniecībā dīleru centros, pārdošanas process ir vienkāršs. Piemēram, ja arī auto ir nepieciešami kādi tehniski uzlabojumi, tos veiks «Moller Auto» sertificētajos servisos, nodrošinot pilnu auto tehnisko pārbaudi. Arī pats auto pārdošanas process un dokumentu noformēšana nebūs tā iepriekšējā īpašnieka rūpala.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē