• Jaunā komunikācijas kanālā seniori varēs iesaistīties savas apkaimes dzīvē

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    24. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Rīgas aktīvo senioru alianse ir uzsākusi vēl nebijušu projektu, lai arī seniori, kuri neprot izmantot digitālās iespējas, varētu pilnvērtīgi iesaistīties savas apkaimes dzīvē.

    «Laikā, kad visa informācijas aprite lielākoties notiek interneta vidē un sociālajos tīklos, cilvēki, kam nav šo digitālo prasmju, netiešā veidā tiek izolēti gan no informācijas par to, kas notiek viņu apkaimē, gan no lēmumu pieņemšanas. Lai rastu alternatīvu iespēju, kā iedzīvotāji un apkaimes biedrības varētu savstarpēji sazināties, ar Rīgas Pilsētas sabiedrības integrācijas programmas līdzfinansējumu tapis projekts Tava pieredze – resurss nākotnei, kuras ietvaros deviņās Rīgas apkaimēs izvietoti iedzīvotāju aktivitātes kanāli,» stāsta brīvprātīgais koordinators Kristaps Barons.

    Tā ir brīvprātīgo jauniešu izveidota ziņojumu kastīte, tāda sava veida pastkastīte, ar kuras palīdzību iespējams apkaimes biedrībai nodot savus ieteikumus un priekšlikumus, kā kaut ko uzlabot, idejas, ko vajadzētu savā apkaimē sakārtot, izveidot utt. Tāpat ir arī ziņojumu dēlis, kas kalpo informācijas nodošanai starp apkaimes biedrību un tās iedzīvotājiem.

    Iedzīvotājiem tiek piedāvāts aizpildīt arī brīvprātīgā aptauju – tā palīdz apkaimes biedrībai iegūt to iedzīvotāju kontaktus, kuri vēlas būt noderīgi ar savām prasmēm un interesēm, un ļautu viņus iesaistīt apkaimes pasākumu vai citu aktivitāšu tapšanā.

    Šādu komunikācijas kanālu ar informatīvo plakātu, ziņojumu dēli un ziņojumu kastīti pagaidām ir izveidojusi Āgenskalna apkaimes biedrība (Āgenskalna tirgū), Brasas apkaimes biedrība (Hospitāļu & Ierēdņu ielas ziņojumu dēlis), Sarkandaugavas attīstības biedrība (Reģionālajā sporta centrā Sarkandaugava), Čiekurkalna apkaimes biedrība (Dzīves kvalitātes dizaina institūtā Viskaļi), Rīgas Centra attīstības biedrība (Rīgas klientu centrā), Lucavsalas biedrība (Dārziņos pie lielās egles), Dzirciema un Iļģuciema biedrība (Kopienas centrā Ābeļzieds), biedrība Riga Annenhof, kuras pārziņā ir Imanta un Zolitūde (dienas centrā Mēs) un Kundziņsalas apkaime (Mākslu, izglītības un tehnoloģiju centrā
    Kundziņsalas skola).

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē