• FOTO: Šonedēļ sāksies grupas «Menuets» jubilejas koncerttūre Latvijā

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto (Ieva Romaško)
    Šonedēļ sākās leģendārās grupas Menuets 55 gadu jubilejas koncertūre. Pirmais koncerts jau piektdien, 11.augustā Jelgavā un sestdien, 12. augustā Liepājā koncertdārzā Pūt vējiņi!, savukārt 29.augustā Dzintaru koncertzālē Jūrmalā. Vēlāk rudenī tūre turpināsies daudzviet citur Latvijā.

    Jubilejas koncertprogrammā Zelta 55 skanēs gan visu laiku skaistākās un populārākās Menueta dziesmas, kuru autors ir komponists Imants Kalniņš: Viņi dejoja vienu vasaru, Alvas zaldātiņi, Dzeguzes balss, Balāde par Johanu, Dziesma, ar ko tu sāksies, Četri balti krekli u.c., gan grupas agrīnās dziesmas, kuru autori ir Adrians Kukuvass, Juris Sējāns un Juris Kulakovs.

    Par Menuets iedvesmas avotu var uzskatīt Bītlus. Par paroli – Imantu Kalniņu. Viņa sacerētā «Dziesma, ar ko tu sāksies» uz mūžīgiem laikiem kļuvusi par MENUETA neoficiālo himnu, ko ierasts klausīties un kopā dziedāt, kājās stāvot.

    Viks jeb dzejnieks Viktors Kalniņš sagaidot Menueta lielo jubileju teic tā: «Par viņu gadiem labāk nerunāsim. Tas ir tāpat, kā uz skatuves redzēt dzīvus Rolling Stones.» Un viņam ir simtprocentīga taisnība.

    Neapšaubāmi, grupa Menuets ir viena no slavenākajām Latvijas rokgrupām, kura kļuva populāra kā komponista Imanta Kalniņa mūzikas izpildītāja, turklāt šobrīd Menuets uzskatāma par vecāko grupu Latvijā. Menueta pirmā uzstāšanās notika 1968. gadā, kopā sanākot sešiem Jūrmalas skolēniem, kad brāļi Sējāni un Bartaševici kopā ar domubiedriem sāka kopīgus mēģinājumus rokmūzikā. Menuets 2023. gada vasarā un rudenī svinēs savus zelta 55 saviļņojot, aizkustinot un aicinot kopā izdziedāties no visas sirds.

    Grupā Menuets joprojām muzicē Inese Pabērza, Adrians Kukuvass, Baiba Jagere, Normunds Puriņš, Juris Sējāns, Leons Sējāns, Raimonds Bartaševics un Ikars Ruņģis.

    Grupas Menuets jubilejas koncerti Zelta 55 notiks:

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē