• FOTO: Dreibants saņem «Michelin» zaļo zvaigzni: Žēl, ka Rītiņš to nepiedzīvoja…

    Aktuāli
    Marta Kalniņa
    25. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Latvija beidzot spoži izgaismojusies pasaules restorānu kartē. Saņemtas pirmās prestižā «Michelin» ceļveža zvaigznes. Par izcilu pavārmākslu un ilgstpējīgu saimniekošanu «Michelin» zaļo zvaigzni nopelnījsi Ērika Dreibanta vadītais restorāns.

    Šo nedēļu pacilātā noskaņojumā pavadījusi «Pavāru mājās» komanda – Ēriks Dreibants, Juris Dukaļskis, Juris Semjonovs un Justīne Kalēja. Viņu darbs Līgatnē novērtēts augstu – ar zaļo «Michelin» zvaigzni. Tādu piešķir restorāniem, kuri spējuši apvienot izcilas gardēdības pieredzi ar videi un cilvēkam draudzīgas saimniekošanas
    pamatprincipiem, iedvesmojot gan gardēžus, gan pašu restorānu nozari sekot piemēram ilgstpējības virzienā.

    Saņemot zaļo zvaigzni «Michelin» balvu pasniegšanas ceremonijā, Ēriks Dreibants sacīja: «Šodien es esmu vienkārši laimīgs. Liels paldies LIAA un visiem iesaistītajiem, kuri panāca, ka «Michelin» vērtēšana notiek arī mūsu valstī.» «Pavāru mājas» saimnieks gan atzina –  no sirds bēdājas, ka šo vēsturisko brīdi nav piedzīvojuši Latvijas restorānu nozares pamatlicēji.

    «Pa ziedlapiņai no zvaigznes sūtu maniem draugiem kuri nesagaidīja šos svētkus – Uldim Šultem un Mārtiņam Rītiņam,» pauda Ēriks.
     

    «Pavāru māja» ir saimnieka Ērika Dreibanta veidots restorāns, kas atrodas ainaviskā vietā – Gaujas Nacionālajā parkā. Tas iekārtots atjaunotā bijušajā Līgatnes Dzemdību nama ēkā. Sadarbojoties ar apkārtnes zemniekiem un izzinot savvaļu, restorāna misija ir meklēt Latvijas reģionam raksturīgas garšas.
    Restorāna šefpavārs Juris Dukaļskis ar komandu piedāvā četru kārtu pusdienu un sešu kārtu vakariņu degustāciju ēdienkarti no spilgtākajām garšām. Īpašu uzmanību restorāna komanda pievērš «slow food» filozofijai un produktu sezonalitātei. Līdzās restorānam «Pavāru mājas» saimnieks radījis «Dabas vērotāju dārzu», kas publiski pieejams ikvienam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē