• E-veselībā bez maksas būs pieejama informācija par izmeklējumu rezultātiem

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    No nākamā gada laboratorisko izmeklējumu rezultāti gan pacientiem, gan mediķiem būs bez maksas viegli pieejami E-veselības portālā, vēsta Veselības ministrija. Tāpat būs iespēja elektroniski sagatavot atzinumu tehnisko palīglīdzekļu saņemšanai, un tiks reģistrēti jauni dati par onkoloģiskajiem pacientiem.

    Tātad no 2024. gada 1. janvāra visām ārstniecības iestādēm neatkarīgi no tā, vai laboratoriskie izmeklējumi apmaksāti no valsts budžeta, pacienta vai apdrošinātāja līdzekļiem, būs pienākumus laboratorisko izmeklējumu rezultātus sniegt E-veselībā.

    Tas nozīmē, ka pacientam vienuviet E-veselībā turpmāk bez maksas būs pieejama informācija par laboratorijās veikto izmeklējumu rezultātiem. Tos varēs apskatīties gan ārsti, gan pacients pats. Tas mazinās nepamatotu atkārtotu izmeklējumu veikšanu un ļaus ietaupīt valsts budžeta līdzekļus.

    Tāpat no janvāra ārstniecības iestādēm E-veselībā tiks nodrošināta jaunā vēža pacienta kartes funkcionalitāte, savukārt vēža pacienta karte tiek papildināta ar jauniem datiem. Savukārt, lai atvieglotu atzinuma tehniskā palīglīdzekļa saņemšanai iesniegšanu attiecīgajās iestādēs, no 2024. gada 1. janvāra ārstniecības iestādēm tiks nodrošināta iespēja to sagatavot elektroniski E-veselībā.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē