• Bijušais Valkas mērs ceļ trauksmi un meklē palīdzību soctīklos

    Sniegs
    Santa.lv
    Santa.lv
    Ziņu aģentūra LETA
    15. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Kādreizējais Valkas novada domes priekšsēdētājs publicējis ierakstu soctīklā «X», norādot uz šoziem ļoti aktuālu problēmu – trūkst darbaspēka, kas spētu notīrīt sniegu no jumtiem.

    «Man pazīstams namīpašnieks Rīgā saka, ka visi apzvanītie jumtu tīrītāji pateikuši, ka labākajā gadījumā varēs ierasties pēc nedēļas. Jautāja – ko darīt, jo noteikumus neviens neatcels un lāstekas tiešām apdraud gājējus. Man nebija laba ieteikuma. Te ir kāds labs padoms?» vaicā Vents Armands Krauklis.

     

    Soctīklu lietotāji neskopojās ar dažādiem risinājumiem, iesakot gan dažādus meistarus, gan diskutējot par problēmu kopumā.

     

     

     

    Likstas ar sniega tīrīšanu atzīst arī SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP), norādot, ka Rīgā šobrīd nav iespējams notīrīt sniegu no visiem jumtiem, kur tas nepieciešams

    RNP pārstāvis Krists Leiškalns atklāj, ka šīs ziemas sākums ir netipiski bagāts ar sniegu. «Neierasti lielās sniega segas dēļ» esot būtiski palielinājies darba apjoms sētniekiem, jumiķiem un speciālajai tehnikai.

    RNP un arī ārpakalpojuma jumtu tīrīšanas uzņēmumu resursi neesot pietiekami tik liela sniega apjoma tīrīšanai – būtiski trūkst gan jumiķu, gan alpīnistu ar atbilstošu kvalifikāciju strādāt augstumā, gan pacēlāju, tāpēc notīrīt sniegu visiem jumtiem, kur tas šobrīd būtu nepieciešams, neesot iespējams. Jumtu tīrīšana notiek prioritārā secībā, pirmos tīrot māju jumtus ar augstu veselības un dzīvības apdraudējumu.

    Jau ziņots, ka Rīgā no privātīpašniekam piederošas ēkas jumta krītoša ledus dēļ dzīvību zaudējis kāds vīrietis. Par notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, kuras laikā tiks vērtēta ēkas īpašnieka atbildība.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē