• Beidzot atklāts, kāpēc Skotijā mūžībā devās leģendārā aktiera Liepiņa dēls

    Sabiedrība
    Evija Kalnbērza
    26. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Āris Liepiņš ar mammu Mudīti Šneideri.
    Foto: no izdevniecības «Žurnāls Santa» arhīva
    Āris Liepiņš ar mammu Mudīti Šneideri.
    Pērn aprīlī pēkšņi aprāvās leģendārā aktiera Harija Liepiņa un aktrises Mudītes Šneideres dēla Āra Liepiņa dzīve. Nupat izdota viņa grāmata «Atpakaļ. Uz gaismu». Tajā mākslinieku dēls atklāti stāsta par savām smagajām garīgās veselības problēmām.

    Aktrise un rakstniece Mudīte Šneidere zaudējusi savus vistuvākos cilvēkus.  Pagājušā gadsimta 90. gadu beigās pēkšņi nomira viņas vīrs slavenais aktieris Harijs Liepiņš, bet pirms pusotra gada Skotijā izdzisa vienīgā dēla dzīvība.

    Āris Liepiņš, kurš šogad būtu svinējis 60. jubileju, apbedīts blakus tēvam Raiņa kapos.

    «Tur Harijs Liepiņš atkal ir gandrīz kā uz skatuves – vietā, kur visvairāk cilvēku iet garām,» žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā atklāj Mudīte. Vaicāta, kā klājas, viņa teic: «Uz šo jautājumu visiem atbildu: «Paldies, labi, bet man vairs nav dēla…».»

    Šneidere, kas pati ir desmit grāmatu autore, dēla grāmatai «Atpakaļ. Uz gaismu» sarakstījusi priekšvārdu, bet pēcvārdu rakstījis Āra draugs ārsts Sandis Stepiņš.

    Grāmatā publiskotas Āra atmiņas par divpadsmit gadu pieredzi psihoneiroloģiskajā slimnīcā. «Āris pabeidza vidusskolu, bija gudrs, bet viņam sākās psiholoģiskas problēmas. Viņš psihoneiroloģiskajā slimnīcā pazaudēja divpadsmit gadus savas dzīves. Ar visu savu dzīvi maksāja par to, ka ir Harija Liepiņa dēls,» žurnālam «Privātā Dzīve» pauž Mudīte. «Mums bija jācīnās ar nopietnām lietām, Harija tumšāko dzīves pusi, atkarībām. Jau mazs būdams, Āris sāka saprast, ka nu atkal ģimenē ir bēda… Pēc vidusskolas viņam sākās depresija. Tikko iegājis dzīvē – izskatīgs, gara auguma jaunietis. Nav jēgas tagad runāt, kas viņš varēja būt – Ārim bija daudz labu īpašību, viņš zināja vairāk nekā skolēnam nepieciešams, bet viss sadega…» tā Mudīte.

    Kad pērn pēkšņi uz Latviju atceļoja ziņa, ka Āris pandēmijas laikā miris Skotijā, bija daudz spekulāciju par viņa aiziešanu. Grāmatā beidzot atklājas Liepiņa dēla patiesais nāves iemesls. «Aizgāja viņš ar sirdi – sekcijas protokolā kā nāves cēlonis minēta ateroma. Šķiet, sirds problēmas gan Ārim varētu būt no tēva mantotas, jo tās mēdz iedzimt,» grāmatas pēcvārdā atklāj Āra draugs ārsts Sandis Stepiņš.

    Cik smagi mātei bijis lasīt dēla piezīmes par slimību, pašnāvības mēģinājumu un slaveno tēvu, uzziniet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Skutelim un Brokai dienesta romāns? Aktrise jau šķīrusi laulību.
    • Kā pēc nelaimes dzīvo rakstniece Nora Ikstena? Dzimšanas dienu nosvin ar dakteriem.
    • «Šovā bija reāla pārslodze,» Balode izstāsta, kāpēc pameta Dejo ar zvaigzni.
    • Eirovīzija kļuvusi vēl dārgāka, Latvija brauks! Puntulis: "Šī konkursa nozīmība ir pārvērtēta."
    • Dubass krieviem palīdz bēgt no karošana.
    Privātā Dzīve nr43

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē