• Barista iesaka: 5 iemesli, kādēļ vērts investēt labas līdzi ņemamās krūzītes iegādē

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pētījumi liecina, ka tikai nepilni 3% kafejnīcu klientu visā pasaulē izmanto savas līdzņemamās krūzītes kafijas iegādei, bet tajās ir vērts ieguldīt, uzsver barista Gatis Silenieks.

    Lai gan pēdējā gada laikā liela daļa uzņēmumu un patērētāju mērķtiecīgi virzījušies uz iepakojuma daudzuma samazināšanu, Covid-19 pasauli atmetis soli atpakaļ. Sejas maskas, individuāli iepakota pārtika un citi drošības pasākumi tikai pastiprinājuši problēmu. Kā pielikt savu roku tās risināšanā? Viena no iespējām – kvalitatīvas termokrūzes iegāde.

    Barista Gatis Silenieks nosauc piecus iemeslus, kāpēc sava krūzīte ir labāka par vienreiz izmantojamo:

    1. Ilgāk karsts
      Termokrūze darbojas divos virzienos – tā nelaiž siltumu ārā un aukstumu iekšā. Kafija šādā krūzē daudz ilgāk saglabājas karsta, kas ir sevišķi aktuāli gada vēsajos mēnešos, kuru Latvijā ir vairāk nekā silto. Tas ir labs risinājums tiem, kuri kafiju vēlas malkot lēnām, pa laiciņam izbaudot malku aromātiskā dzēriena – šādā krūzē iepildīta kafija ilgi saglabās patīkamu temperatūru un nodrošinās enerģijas lādiņu vairāku stundu garumā. Turklāt termokrūzi, kur iepildīts karsts dzēriens, vai krūzīti ar īpašu silikona maliņu ir patīkami turēt rokā, nebaidoties no apdedzināšanās. Savukārt vasarā arī aukstā kafija saglabās tai paredzēto temperatūru.
    2. Ietaupījums gada griezumā
      Lai motivētu iegādāties kafiju savā krūzītē, vairums tirdzniecības vietu pircējiem piešķir atlaides vai nodrošina citu bonusu sistēmu. Šādu motivējošu praksi ieviesušas kafijas vietas visā pasaulē. Ja neesi drošs, vai tev pienākas bonuss, uzpildot kafiju savā krūzītē, apjautājies pārdevējam jebkurā tirdzniecības vietā – iespējams, par šādu iniciatīvu saņemsi atlaidi! Ja kafiju līdzņemšanai iegādājies regulāri, gada griezumā šādi vari ietaupīt pat vairākus desmitus eiro.
    3. Drošāk veselībai
      Laikā, kad daudzus noteikumus pasaulē ievieš Covid-19, lieka piesardzība par ļaunu nenāks. Lai gan tirdzniecības vietās tiek veikti dažādi drošības pasākumi un visu nepieciešamo kafijas pagatavošanai izsniedz pārdevējs, drošāk tomēr ir pildīt kafiju savā krūzītē, kam esi pieskāries tikai tu pats. Turklāt, nākot pēc kafijas ar savu iemīļoto krūzīti, vari izvēlēties tieši to dizainu, kas acīm un sirdij šķiet vistīkamākais, un ieturēt savu stilu.
    4. Videi draudzīga izvēle
      Atbildīgas izvēles šodien, lai dzīvotu uz veselīgas planētas rīt – aizvien vairāk cilvēku visā pasaulē maina ikdienas paradumus, sliecoties par labu dabai draudzīgam dzīvesveidam. Līdz ar šīm izmaiņām nežēlastībā krituši dažādi plastmasas izstrādājumi, arī krūzītes kafijas līdzņemšanai daudzās tirdzniecības vietās, kas pārklātas ar plānu plastmasas slānīti, tāpēc nav 100% pārstrādājamas. Tāpēc sava krūzīte, kas kalpos ilgus gadus, ir pārdomāts pirkums.
    5. Nezaudē ne lāsi
      Kuram gan nav nācies izšļakstīt kafiju, atrodoties kustībā! Īpaši aktuāli tas ir velosipēdu cienītājiem vai garāku maršrutu kājāmgājējiem. Lai pastaiga vai velobrauciens nepārvērstos cirka cienīgā balansēšanas treniņā, lielisks risinājums jau atkal ir līdzi paņemtā krūzīte ar cieši noslēdzamu vāciņu, kas nepieļauj kafijas izšļakstīšanos vai izlaistīšanos. Visefektīvākās šajā ziņā ir speciālās ceļojumu krūzes, kuras aizver ar īpašu klapīti vai aizgriežot ciet vāciņa atveri.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē