Bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmo reizi publiski runā par sirds operāciju

Pagājuši pieci gadi, kopš toreizējā Valsts prezidenta RAIMONDA VĒJOŅA dzīvību glāba sirds operācija. Toreiz īsā video no slimnīcas, pateicoties tautai par atbalstu, viņam uz mirkli aizlūza balss un acīs iemirdzējās asaras. Notikušo Raimonds atceras nelabprāt, un šī ir pirmā reize, kad par savu pieredzi runā publiski. Tomēr viņš nesarežģī dzīvi un nešausminās par pārdzīvoto.
Arta Lāce
Foto: Matīss Markovskis

Neapzinājos, ka esmu kritiskā stāvoklī un varu nomirt. Galvenā doma bija – kad varēšu ātrāk atgriezties darbā.

«Redziet, kā ir: neviens jau nav no kaitēm pasargāts, un nav starpības, vai esi Valsts prezidents vai vienkāršs strādnieks. Vīriešiem vispār liekas, ka mūs slimības nepieveiks un vienmēr varēsim kalnus gāzt. Lai gan, jāatzīst, ja ir kāda slimībiņa, tad gribas pagulēt gultā, gribas, lai par tevi parūpējas. (Smejas.) Tomēr, ja biju sasirdzis, vienmēr gāju uz darbu, un likās, ka līdz 38 grādiem – vīrietim tā nav nekāda temperatūra! Līdz brīdim, kad pirmajā prezidentūras gadā noplīsu ar nopietnu vainu, kurai pašam negribējās ticēt. 

Biju saaukstējies, un tolaik saspringtos apstākļos notika valdības veidošanas process, slimot nepavisam nebija laika. Līdz pēdējam brīdim domāju: «Iešu, iešu pie ārsta…», bet arvien atliku uz rītdienu. Kādu brīdi organisms spēja mobilizēties, bet, kad valdības iespējamais vadītājs Māris Kučinskis tika nosaukts, šķiet, iestājās zināms atslābums, un slimība pārņēma varu savās rokās. 

Uz slimnīcu devos pats – sieva Iveta mani pierunāja, lai vismaz aizbraucu pārbaudīties, un tā iesākās pietiekami smags dzīves posms. Austrumu slimnīcā biju tikai pāris dienu. Ārsti veica izmeklējumus un diezgan ātri noskaidroja, ka lieta ir nopietna un vajadzīga sirds operācija. Man bija sepse, asins saindēšanās, un infekcijas avots atradās sirds vārstulī. Mani pārveda uz Stradiņiem un tur operēja. Vārstuli aizstāja ar protēzi un pie viena novērsa arī iedzimtas sirds pro­blēmas, kas līdz tam nekādi netraucēja aktīvi dzīvot.

Neapzinājos, ka esmu kritiskā stāvoklī un varu nomirt. Galvenā doma bija – kad varēšu ātrāk atgriezties darbā, jo pienākuma apziņa man vienmēr bijusi ļoti augstā līmenī. Tomēr izrādījās, ka vajag operāciju, nepieciešama rehabilitācija, un tas viss prasa laiku. Man bija sajūta:

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē