• Populārajam frizierim Pēram Bogomazovam pašam sava kafejnīca ar putniem

    Kafejnīcas
    Anastasija Kuzminova
    5. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dmitrijs Suļžics (F64)
    Populārajam frizierim pavasarī darba pilnas rokas – tagad viņš ne tikai meistarīgi darbojas ar šķērēm, bet arī šmorē gardumus savā jaunajā kafejnīcā.

    Rīdzinieki pamanījuši, ka nelielajā, bet ļoti mājīgajā kafejnīcā Dārzaugļu ielā jau kādu laiku rosās frizieris Pērs Bogomazovs. Izrādās, viņi ar dzīvesbiedru pandēmijā nobrieduši pārmaiņām.

    «Mēs visu laiku gribējām atvērt savu kafejnīcu, bet nesteidzāmies. Taču tad es pandēmijas dēļ trīs mēnešus biju dīkstāvē. Novembrī sāku pētīt pieejamās telpas, un jau marta beigās atvērāmies,» PDz stāsta Pērs. «Protams, bija risks un neziņa, vai izdosies. Tomēr tagad ir sajūta, ka šis bija labākais brīdis, kad atvērt savu kafejnīcu, jo mums iet labi,» atzīst viņš.

    Pērs gan nav pirmo reizi ar pīpi uz jumta. Pirms četriem gadiem viņam jau piederēja kafejnīca Cafe 18. «Tolaik bija grūti atrast darbiniekus – nevarējām dabūt pavāru, un tie, kas pieteicās, nevarēja izturēt lielo darba slodzi,» atceras Bogomazovs. Šoreiz palīgā nāca friziera mīļotais, kurš ilgus gadus strādāja ārzemēs restorānu tīklā par krīzes menedžeri.

    Šobrīd, kad skaistumkopšanas nozarē atkal ļauts strādāt, Pēram darba ir pilnas rokas – viņš gan frizē klientus, gan vada kafejnīcu.

    «Es pats arī grilēju vistas un taisu karbonādes,» stāsta Pērs. «Mums ir pašu cepta maize un piedāvājums vegāniem. Ļoti iecienīti ir kartupeļu vafeļu burgeri ar lasi, vistu, liellopu un avokado. Kas līdzīgs beļģu vafelei, tikai no kartupeļiem, kas netiek fritēti. Rīgā tādi mums ir vienīgajiem,» palepojas Pērs. Drīzumā piedāvājumā būšot arī zupas kastītes aizņemtajiem – tajās būs sapakoti sagriezti dārzeņi un buljons.

    «Cenšamies reanimēt arī mazliet aizmirstas garšas – padomju laikā populārās kūciņas Pārsla, franču kūkas Parīze-Bresta, gribam cept arī Kijevas torti,» plānos dalās Pērs.

    Kafejnīcas nosaukumā frizieris apzināti nav izmantojis savu vārdu. To viņš pietaupot brīdim, kad vērs vaļā savu skaistumkopšanas salonu. Tādēļ šoreiz nosaukumā apspēlēta kafejnīcas atrašanās vieta – Dārzaugļu iela – un Pēram tuvā putnu tēma. Īpašu noskaņu kafejnīcai Putni augļudārzā piešķir ne vien metāla pīles pie griestiem, bet arī īsti, pavisam īsti dzeltenie kanārijputniņi Ansis un Grieta, kas tur mēdz sarīkot spalgus koncertus.

    Savukārt kafejnīcas talismans ir Pēra mīlulis Pokers. Zaļo papagaili frizieris dabūja no draudzenes krustmātes, kurai atklājās alerģija pret putnu spalvām. Tā kā zaļais skaistulis ticis laimēts kazino pokera spēlē, viņš ieguvis šādu vārdu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē