• Radīta VEF apkaimes piedzīvojumu spēle

    Dzīvesveids
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Mareks Gaidamovičs
    Lai iedrošinātu iedzīvotājus iepazīt mazāk zināmas VEF apkaimes vietas, radīta bezmaksas piedzīvojumu spēle, kurā, izmantojot mobilo aplikāciju, var izmēģināt neparastu pastaigu maršrutu.

    Inovāciju kustība VEFRESH līdz pat jūnija beigām aicina iepazīt VEF apkaimi ar jaunizveidotas pilsētvides piedzīvojumu spēles palīdzību. Tās mērķis ir iepazīstināt ar mazāk zināmas apkaimes vietām, un jūlija sākumā tiks apbalvoti radošākie spēles dalībnieki.

    Spēles sākuma punkts ir pie VEF Kultūras pils, un pastaigas laikā dalībnieki būs aicināti apmeklēt 20 punktus un izpildīt 41 uzdevumu. Būs jāmeklē dažādi elementi pilsētvidē, jāpabeidz teikumi un jāatrod informācija – viss par un ap VEF apkaimi caur izzinošu piedzīvojumu prizmu. Spēles maršruts veidots apļa virzienā, kurā pēc vēsturiskās VEF teritorijas izzināšanas, dalībnieki nokļūs arī modernajā apkaimes daļā – Jaunajā Teikā.

    Spēles sarežģītības līmenis vidējs un tā piemērota arī ģimenēm ar bērniem.

    “Ņemot vērā cilvēku augošo interesi par laika pavadīšanu ārtelpā – gan pilsētas parkos, gan populāros pastaigu galamērķos – sapratām, ka par saistošiem galamērķiem nepieciešams padarīt arī neikdienišķākas Rīgas daļas. Lai arī VEF apkaimē ir daudz inovāciju uzņēmumu un modernu biroja telpu, tajā ir arī vairākas vēsturiskas, pagaidām vēl daļēji nepieradinātas vietas. Šie pilsētas kontrasti veido interesantu pastaigas maršrutu, kur iespējams gan ievērot drošu distanci no apkārtējiem, gan aktivizēt sevī piedzīvojumu meklētāja garu,” norāda viena spēles organizatorēm, inovāciju kustības VEFRESH projektu vadītāja Lāsma Ivaska.

    VEF apkaimes spēle ir radīta aplikācijā Actionbound, un tā pieejama lejuplādei bez maksas Google play un App Store. Lai sāktu spēli, interesentiem būs jānoskenē spēles QR kods, kas atrodas uz afišas staba pie VEF Kultūras pils vai jāspiež uz linka šeit. Spēle norisināsies publiski pieejamā ārtelpā un kopējais ekskursijas laiks pa apkārtni aizņems divas trīs stundas. Pastaigas garums ir ap 5 kilometriem, taču jāņem vērā, ka, meklējot objektus, noieto kilometru daudzums un veltītais laiks varētu pieaugt.

    VEFRESH
    VEFRESH

    Spēle radīta, lai kopīgi, bet distancēti atzīmētu gan VEF 101. gada dienu, gan inovāciju kustības VEFRESH pirmo darbības gadu. Jūnija vidū apkaimē tiks atklāts arī pirmais mobilitātes punkta prototips Latvijā, kas kalpos kā piemērs ilgtspējīgai un alternatīvai pārvietošanās līdzekļu izvēlei, tāpat tiks uzstādīta arī pirmā uzņēmumiem pieejamā testēšanas stacija lietu interneta un mašīnredzes risinājumiem.

    Inovāciju kustībā VEFRESH 2019. gadā apvienojušies VEF apkaimes uzņēmumi, lai apkaimi padarītu ne tikai par Rīgas un Latvijas, bet reģiona pilsētvides inovāciju centru. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē