• Igaunijas eksprezidents Rīgas ielās protestē pret karu

    Ieva Ilvesa
    11. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tomass Hendriks Ilvess ar ģimeni izgāja Rīgas ielās, lai paustu savu nostāju par karu Ukrainā.
    Foto: F64
    Tomass Hendriks Ilvess ar ģimeni izgāja Rīgas ielās, lai paustu savu nostāju par karu Ukrainā.
    Kopā ar vairākiem tūkstošiem latviešu bijušais Igaunijas galva Tomass Hendriks Ilvess iestājās pret Putina režīmu un karu Ukrainā.

    Bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess piedalījās protesta gājienā Latvijā. Žurnāls «Privātā Dzīve» šonedēļ  vēsta -  viņš izgāja ielās kopā ar ģimeni – sievu Ievu Ilvesu, abu piecus gadus veco dēlu Hansu un Ievas astoņus gadus veco meitu Isabellu, kā arī sievasmāti Veltu Kupču.

     Ilvess publiski uzrunāja tūkstošiem akcijas dalībnieku, un savā runā izmantoja vairākas frāzes latviski: «Mīļie draugi!», «Fašismam nē!» un «Paldies!»

    Savā runā viņš vērsās pie trīsdesmitgadniekiem, kuriem nav ne jausmas, kas ir īsts karš. Viņš aicināja darīt visu, lai novērstu Putina fašismu un nepazaudētu savu brīvību, kas izcīnīta pirms 31 gada, kā arī palīdzēt ukraiņiem šajā cīņā: «Ko mēs varam darīt? Mēs varam ne tikai ziedot naudu. Mēs varam daudz vairāk – uzņemt bēgļus, iestāties zemessardzē, stiprināt aizsardzību!»

    Tomass Hendriks jau sešus gadus ir precējies ar latvieti Ievu, kas savulaik kļuva arī par Igaunijas pirmo lēdiju. Pēcāk Ilvesu ģimene pārcēlās uz ASV, kur Igaunijas eksprezidentam piedāvāja vieslektora darbu Stenforda Universitātē Kalifornijā. Taču nu jau ilgāku laiku Ilvess uzturas Igaunijā un aktīvi piedalās valsts sabiedriskajā dzīvē, lasa lekcijas un bieži redzams TV, paužot viedokli par aktuālajiem notikumiem.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē