• Znotiņš: Teicu Hermanim, ka nevajag tādu izrādi taisīt

    Slavenības
    Gita Vīksne
    27. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Alvis Hermanis, Vilis Daudziņš un Kaspars Znotiņš.
    Foto: F64
    Alvis Hermanis, Vilis Daudziņš un Kaspars Znotiņš.
    Pagājušajā nedēļā «Kilograms kultūras 2022» balvu saņēma aizvadītā gada spožākais notikums teātrī – JRT izrāde «Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis.»

    «Aktierim ik pa laikam vajag izrādi, uz kuru nevar dabūt biļetes. Tā sajūta, ko tur liegties, baro pašapziņa un dod spēku kādus piecus gadus atkal art uz priekšu,» žurnālam «Privātā Dzīve» atzīst Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš. Ar kolēģi Vili Daudziņu viņš ieradās uz «Kilograms kultūras 2022» ceremoniju taisnā ceļā no izrādes «Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis.» Tā šogad atzīta par labāko kategorijā Teātris. Aktieri to nospēlējuši jau gandrīz 30 reizes, un līdz aprīļa beigām būs vēl 15 pilnībā izpārdotas izrādes. «Režisoram Alvim Hermanim

    teicu, ka nevajag tādu izrādi taisīt, ka neviens nenāks skatīties.

    Viens novērojums, kuru man darīja zināmu, – uz šo izrādi nevis sievas ved vīrus un meitenes – puišus, bet otrādi. Vīrieši ved dāmas, paši ģērbušies solīdos uzvalkos. Tas, protams, ir manis atveidotā Pītersona ietekmē, kas pēdējā laikā esot jaunu vīriešu elks,» priecājas Znotiņš.

    Daudziņš, kurš spēlē Žižeku, piebilst: «Kad abi spēlējam, jūtam, kā uzmanība un kaut kādas simpātijas plūst no viena pie otra. Tādus kūleņus publika izrādes laikā met vairākas reizes, domājot gan kā Pītersons, gan kā Žižeks. Tā ir izrādes aizraujošākā īpatnība – mūsu domāšanas, paradoksu amerikāņu kalniņi, kuros abi ieraujam publiku. Šis lauciņš, iespējams, pirms tam bija patukšs. Intelektuālās piruetes bija kas tāds, pēc kā publika bija izslāpusi. Citādi nevaru izskaidrot to bezgalīgi lielo mīlestību un izpirktās izrādes.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē