• Zālīte aizstāv krievu aktrisi Hamatovu: «Viņa ir trausla un smalka!»

    Slavenības
    Gita Vīksne
    30. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Māra Zālīte.
    Foto: F64
    Māra Zālīte.
    Šonedēļ žurnāls «Privātā Dzīve» atspoguļo «Spēlmaņu nakts» apspriestāko notikumu – Krievijas mākslinieces Čulpanas Hamatovas kļūšanu par gada labāko aktrisi Latvijā. Daudzus pārsteidzis dzejnieces un dramaturģes Māras Zālītes viedoklis.

    «Izrādi «Post Scriptum» pati neesmu redzējusi, taču to izdarījuši mani ģimenes locekļi un sīki atstāstījuši, par ko tā ir. Pats svarīgākais, ka tā nepārprotami vērsta pret to, kas šobrīd notiek Ukrainā. Saprotu, ka daudzi piemin Čulpanas krievu izcelsmi, bet tagad viņa ir mūsu pusē. Hamatova oficiāli ir Jaunā Rīgas teātra štata aktrise un balvu saņem kā gada labākā aktrise. Visi, kas ir noskatījušies šo izrādi, tam piekritīs – viņa patiešām ir laba,» uzskata dzejniece Māra Zālīte.

    Par aktrisei izteiktajiem pārmetumiem viņa teic: «Čulpanai Krievijā bija fonds, kas vāca naudu slimiem bērniem. Savukārt Putins pulcēja ap sevi slavenības, kā jau visi lielie valdnieki to dara, un deva šim fondam naudu. Daudzi ir sašutuši, ka viņa šādā veidā sadarbojās ar Putinu. Jā, to nevar aizmirst, tas ir akmens viņas kurpē. Taču tagad Čulpana ar visu savu būtību ir šeit. Viņas vārds ir ietekmīgs, un savā ziņā strādā mūsu labā. Krievijai tas ir nepatīkams signāls.» Zālīte zina stāstīt: «Kā personība Čulpana ir ļoti trausla un smalka. Tie, kas viņu pazīst tuvāk, stāsta –

    Čulpana ir arī apolitiska. Mums nevajadzētu viņu dauzīt par to, ka viņa dzīvo pie mums.

    Tas ir liels iemesls, lai mēs viņai neuzbruktu.»

    Dzejnieces izteikumi jau tiek plaši apspriesti sociālajos tīklos, un ne visi ir vienisprātis ar viņu. Bijušais dailes teātra aktieris Ivars Auziņš tviterī raksta: «Kāds naivums. Ja būtu apolitiska, tad šeit neatrastos! Spēlētu Krievijā un nezinātu par karu Ukrainā. Viņa ir intervēta par politiskām tēmām daudz. Arī pēc Krimas. Līdz sankcijām, par Putinu. Pēc sankcijām, par savu īpašumu Eiropā.

    Iedomājies, pusgadiņu nodarbini Merilu Strīpu un hops – labākā Latvijas aktrise. 

    Pat Holivuda Oskaros, nodala importu no lokālā ražojuma.»

    Vairākkārt savu sašutumu par balvu Hamatovai paudis arī polittehnologs Jurģis Liepnieks: «Nē, nu es nezinu, varbūt viņa ir izcila, bet nu tieši tagad, tieši viņai … tas Ir pavisam jocīgs simbolisms.» Savukārt Spēlmaņu nakts zūrijas locekle Henrieta Verhoustinska iebilda:«Ne tikai izcila aktierspēle. Hamatova jau vairākus gadus oponē Putina režīmam, ir atteikusies no prēmijām, 24.februārī viena no pirmajām parakstīja krievu NVO vēstuli pret karu. Nedomāju, ka viņa jāsaista ar šīm zvērībām, lai arī šis traips paliks mūžīgi.»

    Citus viedokļus atradīsiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Kaspars Roga pametis Latviju. Prāta vētra: Viņam vajag pabūt vienam…
    • Trakas lietas! Saeimā pieņem darbā raganu.
    • Spēlmaņu nakts aizkulises: Zvīgulim jauna mīla, Vāne ierodas viena, Laizāns līksmo ar daiļu blondīni.
    • Brunču mednieks Brēmanis savaldzinājis skandalozo deputāti Grevcovu.
    • Kā Kulakovs pie Bruknas Mediņa ārstējās no dzeršanas.
    Privātā Dzīve nr48

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē