• Viss par jaunā šova Balss maskā vadītāju Mārtiņu Spuri: Manas emocijas ir patiesas

    Kino un TV
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    26. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: VLADISLAVS PROŠKINS (F64)
    Septembra sākumā TV3 startēja viens no šīs sezonas gaidītākajiem šoviem – Balss maskā. Debiju šova vadītāja lomā piedzīvoja grupas Franco Franco bundzinieks, kurš no rītiem mūs modina, lasot laika ziņas.

    Par šova vadīšanu sapņojis jau sen

    Muzikālajā šovā Balss maskā, kas ir korejiešu projekta The King of Mask Singer adaptācija, piedalās 12 sabiedrībā populāras personības, slēpdamās zem neparastu tēlu maskām.

    Septembra sākumā varējām iepazīties ar pirmajām sešām – Nelabo, Diskopeli, Cikādi, Lauvu, Rīgu un Zvirbuli. Debija šova vadītāja godā bija Mārtiņam Spurim, kuru TV skatītāji iepazinuši kā laika ziņu moderatoru TV3 rīta raidījumā 900 sekundes.

    Mārtiņš PDz neslēpj, ka viņam nav ne mazākās pieredzes pasākumu vadīšanā.

    «Ja godīgi, nezinu iemeslus, kāpēc tiku izraudzīts tieši es. Man piezvanīja projekta redaktors Pēteris Krievkalns, kuru pazīstu no laika, kad ar grupu Franco Franco piedalījos konkursā Supernova, un piedāvāja atnākt uz šova vadītāja kastingu. Tas man šķita vienkārši brīnišķīgi, jo jau kādu laiku domāju, ka būtu forši izmēģināt sevi šādā ampluā.

    Daudz esmu sekojis līdzi dažādiem amerikāņu šoviem un šovbiznesa industrijai kā tādai, tāpēc Pētera aicinājumam uzreiz piekritu. Nepagāja ne ilgs laiks, kad man zvanīja un teica – esmu apstiprināts šova vadītāja lomai,» stāsta Mārtiņš.

    «Izjūtas bija nereālas. Tā man šķita ļoti liela iespēja. Tādas lietas dzīvē reti notiek,» piebilst viņš.

    Uztraukums bijis milzīgs

    Pirms tam Mārtiņš par dziedošo masku šovu neko nebija dzirdējis. «Kad man pirmo reizi atsūtīja šova formātu, lai es ar to varētu iepazīties, pirmā doma bija – O.K., interesanti. Bet, kad sāku skatīties amerikāņu versijas pirmo sezonu, šī šova koncepts mani tik ļoti ievilka, ka nevarēju no tā atrauties,» stāsta viņš.

    Mārtiņš atzīst, ka pirms šova filmēšanas viņam bijis milzīgs uztraukums. Īpaši jau pirms pirmā raidījuma ieraksta. «Taču man nebija variantu, savācos un gāju uz skatuves. Par laimi, nevajadzēja daudz pārfilmēt manas kļūdīšanās dēļ. Tā ir viena no lietām, par ko saņēmu no komandas atzinību.»

    Vai Mārtiņš emocionāli ir gatavs negatīvo komentāru vilnim, kas parasti seko pēc jauna šova un vadītāja parādīšanās TV ēterā? «Esmu par to domājis. Taču nesatraucos par to, ko nevaru ietekmēt.

    Cilvēki rakstīs tāpat, lai ko un kā es darītu.

    Protams, kaut kāda jau interese būs paskatīties, kā cilvēki vērtē manu darbu, bet diez vai apzināti iešu un lasīšu komentārus, ko cilvēki par mani domā.»

    Uz jautājumu, vai šova vadītājs zina, kas slēpjas zem maskām, Mārtiņš atbild noliedzoši. «Pat ja būtu tāda iespēja, no tās atteiktos. Gribēju pats minēt masku nēsātājus filmēšanas procesā, jo man gribējās izbaudīt pārsteiguma momentu. Tāpēc arī manas šova vadītāja emocijas ir patiesas, nevis iestudētas.» Mārtiņš teic, ka pirmajā raidījumā viņam neizdevās atminēt cilvēku, kurš slēpās zem maskas.

    Pārsteidz Samanta Tīna

    Detektīvu lomās šovā iejutušies Jānis Šipkēvics, Samanta Tīna, Baiba Sipeniece-Gavare un Jānis Krīvēns. Kuru no detektīviem Mārtiņš var nosaukt par tālredzīgāko?

    «Pēc pirmās sērijas to grūti secināt, bet mani patīkami pārsteidza Samanta Tīna. Viņas prasme savilkt kopā pavedienus un sniegto informāciju un salikt to tā, lai tas beigās pārveidojas par kaut kādu vārdu un uzvārdu, bija pārsteidzoši. Foršs ir arī Jānis Krīvēns, viņam ir tādi minējumi, ka skatītājs vienā brīdī smieklos var no krēsla nokrist.»

    Šova vadītājs atklāj, ka daļa krāšņo masku īrētas no Igaunijas, bet daļu veidojusi pašmāju tērpu māksliniece Ance Beinaroviča, kura ir arī šova stiliste.

    Piemēram, viņas autordarbs ir maska Rīga. Stāstot par šova aizkulisēm, Mārtiņš norāda, ka procesā tiek ievērota absolūta slepenība. «Katru masku uz studiju ved savs šoferis. Ko viņš atvedis, neviens nezina, jo katram dalībniekam ir melns treniņtērps ar kapuci. Sejai priekšā ir melns aizsegs, bet uz krūtīm rakstīts: nerunā ar mani. Dalībnieki šovā nesatiekas, katram ir sava telpa, kur pārģērbties. Arī tie, kas piedalījušies šovā, tagad var uz ielas satikties, sarunāties un nezināt, ka bijuši vienā projektā,» atklāj viņš.

    Informācijas noplūde neesot iespējama arī no šova organizatoru korpusa un skatītājiem. «Mums ir ļoti lieli līgumsodi. Līgumus par informācijas neizpaušanu paraksta arī skatītāji. Tiesa, skatītāji, kas piedalās šova filmēšanā klātienē, neredz, kas notiek sērijas beigās. Īsu brīdi pirms dalībnieks novelk masku, ieraksts tiek apturēts, un skatītājiem šova ieraksts ir beidzies,» stāsta Mārtiņš.

    No radio uz televīziju

    Kā, mūziķis būdams, Mārtiņš nokļuva televīzijā? «Savu karjeru sāku Radio Tev Valmierā. Tur nostrādāju trīs gadus. Un tad mēs ar sievu izdomājām pārcelties uz Rīgu. Sāku strādāt digitālajā aģentūrā Wrong, kur joprojām esmu videoprojektu vadītājs. Paralēli sāku pētīt iespējas piestrādāt radio, jo man ļoti pietrūka ētera un runāšanas.

    Latvijas Radio 1 uzaicināja mani darboties programmā Pēcpusdiena, kur taisīju interneta portāla apskatu. Tur nostrādāju gandrīz gadu, bet, sapratis, ka nevaru savienot radio ar savu pamatdarbu, nolēmu iet prom.

    Radio biju iepazinies ar Tāli Eipuru, kurš teica, ka raidījums 900 sekundes meklē laika ziņu cilvēku – lai atnāku pamēģināt.

    Aizgāju parunāties, mani testēja, kādu mēnesi laika ziņu vadīšanā mani mācīja Kristaps Tālbergs. Un te nu ir rezultāts,» izstāsta Mārtiņš.

    Laimīgi precējies

    Meitenēm tā varētu būt bēdīga ziņa, jo 28 gadus vecais TV šova vadītājs jau sen ir aizņemts vīrietis. «Ar sievu Kristīni esam kopā septiņus gadus, un tūlīt jau būs divi gadi, kopš esam precējušies. Iepazināmies grupā Franco Franco, kurā esmu bundzinieks. Kristīne, līdzīgi kā es, arī ir ļoti daudzpusīga, viņa ir grupas pianiste, bet ārpus grupas nodarbojas ar tekstu radīšanu.

    Savulaik kopā strādājām Radio Tev – Kristīne lasīja ziņas, bet es biju dīdžejs. Pēc tam viņa kanālā Re:TV vadīja raidījumu Nedēļa Latvijā un Dzīves pulsā. Bet tagad kādu laiku strādā ar satura mārketingu – raksta tekstus angļu valodā,» par sievu stāsta Mārtiņš.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē