• Vējonis pēc kļūšanas par Basketbola savienības prezidentu: Es droši vien sarūgtināju sievu…

    Slavenības
    Gita Vīksne
    7. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Es droši vien ar to sarūgtināju sievu,» pēc ievēlēšanas par Latvijas Basketbola savienības prezidentu PDz atzina bijušais Valsts prezidents.

    Latvijas basketbola saime uz turpmākajiem četriem gadiem ar balsu vairākumu par Latvijas Basketbola savienības prezidentu iecēla Raimondu Vējoni.

    «Tāpat kā iepriekšējā reizē, kad kļuvu par Latvijas prezidentu, arī tagad sieva Iveta līdz pēdējam brīdim man teica – varbūt tomēr tev to nevajag. 8. janvārī apritēja pusgads, kopš noliku Valsts prezidenta pilnvaras. Šajā laikā atpūtos tepat Latvijā. Man bija iespēja daudz vairāk laika pavadīt kopā ar mazdēlu. Labprāt devos peldēties. Tā teikt – jutos kā cilvēks. Ģimene jau bija pieradusi pie ritma, ka varēja daudz ko ieplānot kopā ar mani, taču nu atkal vairāk būšu ārpus mājām,» norādīja Vējonis.

    Vaicāts, kad pēdējo reizi spēlējis basketbolu, eksprezidents sacīja: «Basketbolu spēlēju katru nedēļu. Daru to draugu kompānijā, un mūsu treniņi ir pietiekami aktīvi. Vēl 2015. gadā, būdams Latvijas prezidents, spēlēju basketbolu komandā Ogres milži. Studiju laikā, būdams Tamperes Universitātes studentu komandas spēlētājs, cīnījos arī Somijas čempionātā. Protams, neesmu spēlējis tādā līmenī kā mani konkurenti uz prezidenta amatu – Anete Jēkabsone-Žogota un Kaspars Cipruss –, taču izpratne, ko nozīmē basketbols, man ir.»

    Raimonds neslēpa, ka 34 balsis, ar kurām Latvijas Basketbola savienības biedru sapulcē tika ievēlēts prezidenta amatā, pret Anetes Jēkabsones-Žogotas saņemtajām 14 balsīm, esot balsojums avansā.

    «Tomēr esmu priecīgs, ka varēšu savas zināšanas un prasmes likt lietā tieši Latvijas Basketbola savienībā.Ja Latvijai tās līdz šim nav bijušas vajadzīgas, tad izmantošu iespēju palīdzēt attīstīt basketbolu,» sprieda Raimonds.

    Par to, ka nu jau atkal kļuvis par prezidentu, Vējonis smēja, ka bērnībā nevienu brīdi nav sapņojis kļūt par prezidentu. «Esmu padomju laika bērns, tādēļ par prezidenta arodu nevarēja būt pat domas. Arī pēc tam, kad Latvija atguva neatkarību, nebiju domājis kādreiz kļūt par Valsts prezidentu, bet tomēr kļuvu. Par Latvijas Basketbola savienības prezidentu? Ne tik nebiju domājis. Taču tas ir noticis. Par prezidentu tiku uzrunāts jau līdz šim, jo nosaukums Latvijas prezidents tāds ir uz mūžu. Nu uzruna prezident’ ir dubultā!» tā Raimonds Vējonis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē