• Valdis Melderis: Šobrīd zinu tikai to, kas notiks līdz nedēļas beigām

    Slavenības
    Gita Vīksne
    Anastasija Kuzminova
    14. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    «Izmantoju vecu motociklistu triku, ieliekot telefonu ķiverē,» savas viltības, kā novadīt ideālu videotiešraidi, atklāj Radio Skonto programmu vadītājs.

    «Pirmo reizi interneta tiešraidi mēģināju taisīt pirms gada no Monako. Filmēju horizontāli, taču izrādījās, ka feisbukā esmu redzams runājam, sagriezies šķērsām. Konsultējos ar saviem bērniem, un tagad zinu, ka šādas sarunas vislabāk ierakstīt, turot telefonu vertikāli. Tas liek padomāt par to, kā izskaties līdz viduklim. Liela nozīme ir arī tam, kas redzams fonā.

    Piemēram, es atrodos mājas kāpņu laukumiņā, kur ir grāmatplaukts. Tā kā kameras augstumam ir jāatrodas acu augstumā, izmantoju vairākas mantu kastes.

    Esmu izmantojis arī vecu motociklistu triku – ievietoju telefonu ķiverē starp vizieri (stikls, kas aizsargā acis un seju – PDz) un žokļu sargu. Videotiešraidi filmēju, izmantoju telefona priekšējo kameru. Tas ļauj redzēt gan pašam sevi, gan komentārus, kuros ir arī jautājumi. Iepriekš plānoju, par ko tieši runāšu. Tā teikt – esmu pats sev gan operators, gan režisors,» nosmej Valdis, kurš saņem komplimentus par tiešām kvalitatīvām videotiešraidēm.

    «Esmu sapratis, ka ir vērts investēt labā tehnikā, jo telefonā šobrīd ir apvienots viss – birojs, banka, veikals, televizors, autostāvvieta,» secinājis Valdis, kurš izmanto iPhone.

    «Pie video translāciju etiķetes pieder arī labs internets. Pirms tiešraides apstaigāju visus mājiniekus un lūdzu pāriet uz mobilo internetu, jo Wi-Fi izmantošu es. Ja mājās ir trīs datori un četri mobilie telefoni, turklāt visi vienlaikus izmanto vienu Wi-Fi pieslēgumu, jārēķinās, ka videotiešraide var raustīties. Ja zini, ka mājās ir slikts internets, iesaku pazemināt video kvalitāti,» pamāca Valdis.

    Viņa dzīve interneta vidē ir ne mazāk aktīva kā agrāk – reālajā. «Nesen piedalījos vebinārā par uzstāšanos attālinātās sarunās, drīzumā sākšu vadīt e-seminārus dažādiem uzņēmumiem,» stāsta Valdis.

    «Daudzi biznesa pasākumi ir pārcelti uz jūliju, bet, sākot ar septembri, ir sastrēgums.

    Jau šobrīd uz to laiku divos datumos mēģina iebīdīt trīs pasākumus.

    Interesanti, kā tiks atsākta kāzu sezona. Ceru, ka ierobežojumi būs tādi, lai šie pasākumi tomēr varētu notikt. Taču esmu pieņēmis, ka šobrīd zinu tikai to, kas notiks līdz nedēļas beigām. Tālāk domāt nav jēgas,» spriež viņš.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē