• Uzņēmējs vaino kredītdevēju mājas izkrāpšanā: «Jaunais īpašnieks guļ manā laulības gultā!»

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    2. septembris, 2019
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Foto no privātā arhīva un publicitātes materiāliem
    Uzņēmējam un viņa ģimenei pēc kredīta saņemšanas a/s West Kredit esot nelāgi sanācis zaudēt savu grezno īpašumu Garkalnes novadā. Viņš cerējis atgūt daļu bagātības, pārdodot treknajos gados būvēto māju, bet nu palicis bez naudas un ekskluzīvām mēbelēm.

    Uzbūvēja greznu māju

    Igors Osītis, kurš šobrīd dzīvo uzņēmēja samērā vienkāršu dzīvi, iesaistoties nelielos biznesos, piemēram, saistītā ar apgaismes sistēmām, savus slavas un finansiālā uzplaukuma gadus piedzīvoja neilgi pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas.

    Tolaik viņš nodarbojās ar starpvalstu deficīta preču biznesu un šā gadsimta sākumā pat bija spiests stāties tiesas priekšā skaļā lietā – Lansmaņa muitas noliktavu spirta kontrabandas krimināllietā.

    Toreiz no vairākiem lietā iesaistītajiem valsts vēlējās piedzīt 2 miljonus latu.

    Osītis savu vainu neatzina, bet reālu cietumsodu nesaņēma, jo lietas izmeklēšanas un iztiesāšanas laikā sods bija izciests.

    Gadsimta sākumā Osītis uz sievas vārda iegādājās īpašumu Garkalnē, kur tapa viņu ģimenes ligzdiņa. Iespaidīgs savrupnams 2007. gadā izpelnījās pat tolaik populārā dizaina un stila tendenču žurnāla M Interior uzmanību.

    Tika slavēta mājas saimnieku iecere un paveiktais, it kā vienkāršu lauku māju pārvēršot par stilīgu un greznu būvi ar marmora kolonnām, ekskluzīvu tā dēvēto venēciešu sienu apmetumu, zelta puķēm griestu ornamentā un tamlīdzīgām detaļām. «Māju taisījām sev, lai tiešām būtu smuki, ērti un arī grezni. Tās īpašniece bija sieva Agnija,» būvniecības gadus atminas Igors.

    Biznesa neveiksmes liek ņemt kredītu

    Laiks ritēja, un Osīša bizness gāja mazumā. Uzņēmējdarbības aktivizēšanai bija nepieciešams ņemt nebanku kredītu – pret nekustamā īpašuma ķīlu aizņemties 110 000 eiro. Ar atmaksu un procentu maksājumiem nav klājies spīdoši, atzīst Osītis. Viņš sapratis, ka būs vien jāšķiras no ilgus gadus lolotā īpašuma, kurš tobrīd jau bija pārrakstīts uzņēmēja sievas Garkalnes novada domes grāmatvedes Agnijas Osītes mātes īpašumā.

    Pirms vairāk nekā diviem gadiem, kad hipotekārais kredīts un nemaksātie procenti jau pavisam sāka spiest, māja Garkalnē divās pirkuma reizēs – katra 75 000 eiro – kļuvusi par kredītdevēju, proti, West Kredit īpašumu. «Tā veikli viņi mūs pierunāja, ka šāds līgums slēdzams, lai būtu garantija, ka es nepazūdu ar savu parādu un pēkšņi neizdemolēju savu īpašumu.

    Tolaik biju VIP klients, ar manu apkalpošanu nodarbojās uzņēmuma īpašnieks valdes priekšsēdētājs Sergejs Maļikovs.

    Pēc mutiskas vienošanās izlēmām, ka abi darīsim visu, lai īpašumu pēc iespējas izdevīgāk pārdotu. Tā kredīts tiktu dzēsts, un es saņemtu summu, kas paliek pāri pēc kredīta dzēšanas, un visi būtu laimīgi. Pēc Sergeja lūguma es pat no mājas izvācos, atstājot tur lielāko daļu savu mēbeļu, lai īpašums izskatītos grezni, kad to apskata potenciālie pircēji.»

    Maļikovs: Viņš grib no mums izspiest naudu!

    Pārdod par sviestmaizi

    «Es liku sludinājumus par īpašuma pārdošanu, arī Sergejs un West Kredit lika. Īpašuma vērtība tolaik bija 310 000 eiro, un tik arī prasījām. Tad cenu mazliet nometām. Pēdējais slieksnis bija 280 000 eiro. Bet pircēji neuzradās. Bija pilnīgs klusums, it kā nekustamo īpašumu tirgus būtu izmiris.

    Kādu gadu nebija nekādas virzības, un tad pēkšņi mana sieva šīs vasaras sākumā Zemesgrāmatā pamanīja, ka īpašums šā gada aprīlī jau ir pārdots, turklāt par nožēlojami zemu cenu, būtībā par sviestmaizi – 200 000 eiro,» stāsta Osītis.

    «Uzreiz zvanīju Maļikovam, kurš sāka taisnoties – sak, šodien pats gribējis man zvanīt un stāstīt prieka vēsti, ka īpašums pārdots. Mēs tikāmies, bet Sergejs jau vairs nebija tik atklāts, un es vairs nejutos kā VIP klients, uz kura rēķina viņš pamatīgi daudz naudas ieguvis. Man lika stundām gaidīt, kad kungs pēkšņi it kā aizkavējies bankā. Citreiz, nolicis tikšanos, viņš vispār kaut kur pazuda un uz telefona zvaniem neatbildēja.

    Tā mēs kādu laiku jocīgā formā komunicējām, līdz man apnika, un skaidri pateicu, lai atdod man pēc darījuma pienākošo naudu un arī manas mēbeles, kuras, pārdodot māju, nebija iecerēts tirgot. To vidū ir pat mana laulības gulta!» saka uzņēmējs.

    Jaunais īpašnieks guļot Osīšu gultā

    «No kādreiz tik laipnā, iztapīgā un izdarīgā Sergeja, kurš tagad man sūta virsū kaut kādus juristus, draud ar policiju un vēl nez ko, neesmu saņēmis atbildi, kāpēc īpašums tika pārdots tik lēti.

    Arī jaunais īpašnieks, kurš nu soctīkos dižojas, ka guļ manā laulības gultā un dzīro pie mana galda, negrasās atdot manas mantas.

    Sergejs laikam viņam nav teicis, ka mēbeles nebija iekļautas cenā. Bet var jau būt, ka viņi ir uz vienu roku,» aizdomājas Igors.

    Uzņēmējs teic, ka policijā jau iesniedzis dokumentus, kur precīzi aprakstīts viss, ko, viņaprāt, kredītiestāde Osītim ir parādā. «Maļikovs par to ir informēts un mūsu komunikācijas laikā tam arī piekritis.

    Man ir audioieraksts, kurā viņš atzīst – ir parādā 50 000 eiro un mūsu kustamo mantu, kas atrodas īpašumā Garkalnes novadā, – pusdienu galdu (300 eiro), 2 griestu lampas (1300 eiro), divas kristāla lustras (1000 eiro), guļamistabas skapi (1300 eiro), klavieres (500 eiro), divguļamo gultu ar matraci, spoguļa galdu ar spoguli un naktsskapīti (5000 eiro), divas paletes ar ķieģeļiem un vēl daudzas mantas, kuru kopējā vērtība ir aptuveni 10 000 eiro,» uzskaita sašutušais uzņēmējs.

    Osītis: Viņi neatdod 50 000 eiro un manu laulības gultu

    «Mums jau gandrīz bija nolikta diena, kad Maļikovs veiks pirmos pārskaitījumus, taču viņš pēkšņi, kā man izskatās, izdomāja mūs apkrāpt. Tagad viņš mani apmelo, ka esmu viņam draudējis.

    Uz kontaktiem vairs neiziet un sūta ar mani runāt kaut kādu nezināmu juristu, kurš man neko nav parādā un nezina neko par manu un Sergeja mutisko vienošanos. Ko man ar tādu juristu runāt? Sergejs Maļikovs visu kārtoja, viņam pašam arī šī lieta jāpabeidz,» savu bēdu stāstu atklāj Osītis.

    Osīši mēģina izspiest naudu?

    PDz sazinājās ar West Kredit valdes priekšsēdētāju Sergeju Maļikovu, un viņa viedoklis Garkalnes īpašuma pārdošanas lietā krasi atšķiras no uzņēmēja stāstītā. «No Osīša šī lieta izskatās tā, no mūsu – otrādi, proti, viņš grib no mums izspiest naudu. Es šo lietu nemaz nevaru komentēt. Ir uzrakstīts iesniegums policijā un Centra rajona prokuratūrā par notiekošo. Jurists jums paudīs mūsu redzējumu,» pauda Maļikovs.

    SIA Allin jurists Armands Logins, kuru Maļikovs nesen pilnvarojis darboties Osīša lietā, PDz sacīja – dažādu iemeslu dēļ šī lieta uz priekšu nekust. «Esmu mēģinājis sazināties ar Osīti un viņa sievu, kuriem, ja godīgi, ar šo īpašumu pat nav tieša sakara, jo Zemesgrāmatā pirms nonākšanas West Kredit īpašumā tas bija uz citas personas vārda. Viņi tur tikai dzīvoja. Osīši izteica pretenzijas par naudu un mantām.

    Man ir pēdējo četru gadu dokumenti par šo īpašumu, bet tur nav nevienas vienošanās, kas paredzētu, ka Osītim vai viņa ģimenei kaut kas būtu jāsaņem.

    Osīšiem teicu, lai iesniedz dokumentus, kuri pierāda, ka bijusi īpaša vienošanās ar West Kredit. Viņi neko nav iesnieguši, tieši pretēji – nobloķējuši mani, un es ar viņiem vairs nevaru sazināties. Man viņu darbības izskatās pēc terora. Biju pie Osīšu advokāta Alda Liepiņa un informēju – ja ir kādi dokumenti, lai liek galdā, risināsim nesaprašanas civiltiesiskā kārtībā. Bet tas nav noticis. Ceru, ka Osīši tomēr kontaktēsies un izteiks savas pretenzijas, kas būs apstiprinātas ar dokumentiem,» tā Logins.

    1 komentārs

    Инта Буш
    Ну вот, теперь эти мошенники Валерий Андреев и West Credit начнут у населения за бутерброд покупать дорогую недвижимость. Эти жулики ещё 20 миллионов взяли в банке для подобных мошеннических схем, как написано выше и полиция их покрывает. Сколько ещё раз нашему тупому народу нужно лохануться и за копейки со своим имуществом расстаться, чтобы уже наконец-то поумнеть.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē