• Ušakovs uz Rīgas domes kaķa bērēm netiek; Muris apglabāts blakus Nila mammas sunim

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    13. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Maija beigās deviņu gadu vecumā, atstājot savu draugu Kuzju, mūžībā devās viens no slavenajiem bijušās Rīgas domes kaķiem – Muris. Bijušais pilsētas mērs Nils Ušakovs tagad prāto – ņemt Kuzju uz Briseli vai gādāt viņam jaunu draugu no patversmes.

    Šo sauli Muris pameta maija pēdējā nedēļā, bet dažas dienas vēlāk kaķis tika apbedīts dzīvnieku kapsētā Citi medību lauki. Bijušais Rīgas mērs, Eiroparlamenta deputāts Nils Ušakovs PDz pastāstīja, ka Murim jau vairākus gadus bija problēmas ar nierēm.

    «Strādājot Rīgas domē es, mana sieva Iveta un pārējie biroja ļaudis zināja par šo kaiti. Mēs sekojām līdzi viņa veselībai, vedām pie ārsta, kad bija saasinājumi. Tagad Muris aizgāja burtiski dažās dienās. Brīvdienās vēl bija priecīgs kaķis, spēlējās… Pirmdien viņam palika slikti, bet jau otrdien bija pagalam. Visiem, kas par viņu bija rūpējās, tas bija šoks,» saka Ušakovs.

    Rīgas domē kaķi Muris un Kuzja parādījās 2011. gadā, kad tos no patversmes uz Rātsnamu atveda toreizējais Rīgas mērs Ušakovs, tādējādi rosinot iedzīvotājus aktīvāk dot pajumti patversmēs nonākušiem dzīvniekiem.

    Kaķi Rātsnamā mierīgi dzīvoja līdz Ušakovu atstādināja no mēra pienākumiem, un viņš nonāca Eiroparlamentā Briselē.

    Līdz ar Oļega Burova kļūšanu par Rīgas mēru, kaķi bija spiesti pamest mēra pieņemamās telpas Rātsnamā, jo Burovam atklājās alerģija pret kaķu spalvu. Runči tika pārvietoti uz vicemēres Annas Vladovas kabinetu, bet pēc domes atlaišanas dzīvnieki pārcēlās uz Ušakova biroju Rīgā.

    Ušakovs šobrīd iesprūdis Briselē, jo Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ pirmais iespējamais reiss uz Latviju būšot ne ātrāk par 29. jūniju. Tāpēc Mura bērēs piedalīties diemžēl nav varējis. Apbedīts Muris ir blakus Nila Ušakova mammas sunim.

    Taujāts, kā Kuzja pārdzīvo notikušo, Ušakovs sacīja – kaķim vienam tagad ir bēdīgi.

    Tagad Kuzja no Rīgas pārcēlies uz Jūrmalu, kur dzīvo pie Vladovas. «Droši vien visu vasaru tur paliks, jo ir sācies priekšvēlēšanu laiks. Rīgā Kuzja atgriezīsies vien septembrī, un tad jau domāsim, kur viņš dzīvos un kā. Varbūt atgriezīsies Rātsnamā, varbūt ņemšu pie sevis uz Briseli. Nav izslēgts, ka Kuzja paliks manā Rīgas birojā un ņemsim viņam jaunu draugu, ar ko spēlēties,» prātoja Ušakovs. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē