• Uļjana Semjonova joprojām slimnīcā

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    29. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Uļjana Semjonova
    Foto: F64
    Uļjana Semjonova
    Par Latvijas visu laiku labākās basketbolistes veselību nu jau vairākus mēnešus rūpējas mediķi. Viņa vēl aizvien atrodas slimnīcā.

    PDz jau vēstīja, ka bijusī TTT basketboliste, divkārtējā olimpiskā čempione un trīskārtējā pasaules čempione Uļjana Semjonova guvusi nelāgu traumu un jau kopš maija cīnās ar veselības problēmām. Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis PDz atzina, ka diemžēl Uļa joprojām atrodas slimnīcā un tik gaidīto veselības uzlabojumu vēl neesot.

    «Situācija ir tāda, kāda ir. Tā dzīvē notiek. Varu pateikt, ka atbalstu izcilajai sportistei sniedz Latvijas Olimpiskā komiteja. Mēs, Basketbola savienība, arī sniegsim, ja būs nepieciešams. Pagaidām nekas nav lūgts. Cik saprotu, tad atbalsta vismaz šobrīd pietiek, un mēs uzturam pastāvīgu interesi par slavenās basketbolistes veselību. Pirms kāda laika vēl sazinājos.

    Teikt, kas viņai kaiš, gan nevaru. Tā ir sensitīva lieta.

    Uļa negrib, lai stāsta, un arī viņas ģimene negrib, lai par to runātu. Dzīvība nav apdraudēta, bet, protams, Uļa ir augumā liels cilvēks, un arī rehabilitācijas process nebūs ātrs. Tas ir daudz sarežģītāk, nekā tas būtu cilvēkam ar vidēju augumu,» sacīja Vējonis.

    Beidzamajos gados Uļjanu mocīja dažādas veselības likstas, un intervijās basketboliste neslēpa – veselība atdota sportam. Uļas panākumu saraksts ir iespaidīgs – trīskārtēja pasaules čempione, desmitkārtēja Eiropas čempione, piecpadsmitkārtēja PSRS čempione. PSRS izlasē viņa aizvadīja 18 sezonas un šajos gados nepiedzīvoja nevienu zaudējumu.
     

    Semjonova 12 reizes tika atzīta arī par Latvijas populārāko sportisti. Viņa uzņemta visās iespējamās basketbola Slavas zālēs, un pirms 26 gadiem saņēma Triju Zvaigžņu ordeni par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē