• «UgunsGrēka» mammas nāve satriec aktierus: Viņa nevienam to neļāva nojaust…

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    8. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Inta Gorodecka ar saviem "UgunsGrēka" aktieriem.
    Foto: F64
    Inta Gorodecka ar saviem "UgunsGrēka" aktieriem.
    Skumju ziņu «UgunsGrēka» aktieriem un skatītājiem atnesa 5. maija pēcpusdiena – 65 gadu vecumā mūžībā devusies slavenā pašmāju seriāla režisore Inta Gorodecka.

    Inta Gorodecka daudzus gadus veidojusi TV seriālus un videofilmas, visilgāk – leģendāro «UgunsGrēku». Kad pēc piecu gadu pauzes viņa saņēma piedāvājumu filmēt tā turpinājumu, darbā metusies ar lielu degsmi. Tā bija jauka atgriešanās TV seriālu lauciņā, atkalsatikšanās ar viņas mīļajiem aktieriem.

    Viena no spilgtākajām Intas aktrisēm bija Regīna Devīte. Viņu dziļi satriekusi Intas pēkšņā aiziešana. «Bija drausmīgs šoks, kad piektdienas rītā uzzināju, ka Intas vairs nav. Neko tādu pat nenojautu,» PDz atzīst Regīna, kurai Gorodecka savulaik uzdāvināja nu jau leģendāro kalpones Zentas lomu seriālā «UgunsGrēks». «Pēdējo reizi Intai zvanīju, kad atgriezos no Lielbritānijas. Gribēju pateikt, ka viņas seriālus ar aizrautību skatās arī turienes latvieši, un mani tur atpazina vispirms kā Zentu. Šis tēls ir Intas iztēles radītais auglis, un vēl mēs kopā pavadījām vienu traku vasaru, lai speciāli manai varonei radītu seriālu «Zentas brīvdienas,» atminas Devīte. «Atceros, kā priecājās, jo, filmējot «UgunsGrēks». Atgriešanās sērijas Bīriņu pilī, viņai vairs nebija jāsēž šaurā filmēšanas paviljonā, bet varēja strādāt skaistā vidē, svaigā gaisā. Tā sanāca, ka pagājusī vasara mums, visai UgunsGrēka komandai, bija skaista atvadu vasara, lai gan toreiz nekas tāds nevienam pat prātā nenāca. Inta gan mums sacīja – ja seriālam būs vēl viena sezona, tad bez viņas… Toreiz tas it kā bija teikts organizatorisku lietu sakarā. Tomēr nu liktenis visam pielika lielu punktu,» skumji teic Devīte.

    «Dzīves laikā Inta būtu pelnījusi daudz vairāk ziedu, nekā tagad būs viņas atvadās,» teic Regīna Devīte.

    «Ugunsgrēka» Leons aktieris Ģirts Ķesteris atzīst: «Nekas neliecināja par to, ka viņa pēkšņi varētu aiziet. Piektdien, kad kāds no kolēģiem mēģināja pavēstīt par Intu, mums Siguldas «Devonā» bija pirmizrāde. Tāpēc teicu – ja atgadījies kas slikts, lūdzu, pasakiet to pēc izrādes.

    Kad uzzināju, ka noticis pats ļaunākais, bija ļoti skumji, un vēl – tas šķita neticami,» atklāts ir Ķesteris. 

    ««UgunsGrēka» komanda ir kā ģimene, un tagad no mūsu ģimenes ir aizgājusi mūsu mamma. Pats skaistākais bija tas, ka viņa spēja baudīt, tiešām izgaršot dzīvi. Tas, starp citu, pielīp…»

    Dziļi satriekusi Intas nāve ir arī aktieri Jakovu Rafalsonu. «Kad man piezvanīja aktrise Ilze Pukinska un pateica, ka Inta ir aizgājusi no šīs pasaules, biju šokēts. Pat grūti atrast pareizos vārdus. Man viņas aiziešana ir milzīgs zaudējums, ir zudusi daļiņa dvēseles,» teic Jakovs. «Kad mēs zinām par otra slimību un cilvēks aiziet, tad tā ir traģēdija. Bet, kad notiek šādi, tad ir vēl smagāk.

    Es biju pārsteigts, ka neviens nezināja par Intas slimību. Neviens!

    Viņa nevienam to neteica, un Intai taču bija tik daudz enerģijas… No malas neko nevarēja nojaust. Tagad domāju – kādam gan spēkam jābūt, lai to visu izturētu un vēl strādātu ar tādu atdevi, tik enerģiski vadītu kolektīvu. Inta bija kā lodveida zibens, kā komēta! Un pat viņas seriāla nosaukums «Ugunsgrēks» ir zīmīgs. Tas bija dvēseles ugunskurs, kas dega viņā pašā. Un latvieši šo seriālu ļoti mīlēja. Pat vāca naudu, lai tikai būtu tā turpinājums. Tas vien apliecina, ka ne velti Inta ir nodzīvojusi šo dzīvi. Mēs viņu nekad neaizmirsīsim.»

    Vairāk lasiet žurnāla «Privāta Dzīve» jaunākajā numurā!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē