• Stendzeniekam sirds pilna: Es maksāju par Mežaparka dzīvokli, kurā man nav ļauts spert kāju

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    22. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA
    Vasaras saulgriežus reklāmas speciālists un māksliniece pavadīja Kopā, un jau šķita, ka laulību, kura tiek šķirta teju pusotra gada, varētu saglābt. Taču nupat Ēriks pārsteidza ar rūgtām atklāsmēm, kas viņā bija krājušās gadiem.

    Vasaras saulgriežus svinēja kopā

    Runas par reklāmista Ērika Stendzenieka un mākslinieces Gitas Šmites šķiršanos pēc 15 gadu laulības pirmo reizi izskanēja pērnā gada sākumā. Sākotnēji abi to noliedza, taču pēcāk atzina, ka ir iesniegti šķiršanās dokumenti.

    Ēriks neslēpa – pie vainas ir viņa atkarības un uzvedība pēdējos gados, tomēr uzsvēra, ka, neņemot to vērā, Gitu mīl.  

    Šogad vasaras saulgriežus Gita un Ēriks pavadīja kopā, un tas notika ģimenes lauku mājās Vaidē, netālu no Kolkas. Šo īpašumu Ēriks ar apgrūtinājumu – sevi pašu – atvēlējis sievai. Gita un Ēriks svētkos savā mājā rīkoja nometni. «Piecpadsmit meitenes sējām pirtsslotiņas, veicām dažādus rituālus, meditējām, dziedājām,» PDz pastāstīja Gita.

    Viņa sacīja, ka uzskata – Vaides mājās jānotiek kaut kam labam un pozitīvam, un viņas rīkotās nometnes tādas esot. Viņa sacīja, ka Ēriks aktīvi iesaistījies nometnes organizēšanā: «Mēģinām ieņemt dabā katrs savu vietu, pēc iespējas viens otru netraucējot. Katrā ziņā mūsu mājas no ģimenes ligzdiņas pārvērtušās par garīgās attīstības centru.» Stendzenieka sieva PDz stāstīja, ka, svinot saulgriežus, Ēriks darījis gan vīriešu darbus, gan arī uzņēmies pienākumus, kas lielākoties tiek sievietēm – rūpējās par galda klāšanu un novākšanu, tā iepriecinot visas nometnes dalībnieces.

    Vaicāta, vai attiecības ar Ēriku pamazām uzlabojas, Gita piesauca disidentes Lidijas Doroņinas-Lasmanes teikto – svarīgi esot, kā uz izieto sāpju ceļu skatās. «Ir cilvēki, kas saglabā negatīvas emocijas, bet ir arī tādi, kas, skatoties uz apkārt notiekošo, saglabā gaišumu.» Nesenā intervijā žurnālam IEVA Gita pauda, ka ir gatava piedot un ne velti vienā no pirts rituāliem izmantojusi ievas, kas simbolizē attiecību kārtošanu un piedošanu.

    Stendzenieks jūtas nenovērtēts

    Pirms divām nedēļām Ēriks savā feisbuka lapā ievietoja žurnāla Privātā Dzīve fragmentu ar Gitas tekstu, ka «krīzes laikā māksliniecei piezagusies neziņa, vai varēs izdzīvot ar gleznošanu vien». Tas viņu pamudināja publiskot savu dvēseles kliedzienu.

    «Es vienmēr atbalstīšu Gitas centienus biznesā un mākslinieciskumā. Mani tikai drusku uzvelk «nabaga māksliniece tagad domā, kā savilkt galus kopā». Zini – nē.

    Es joprojām maksāju par manis nopirkto Mežaparka dzīvokli, kurā man nav ļauts spert pat kāju. Rupji rēķinot – sešsimt tūkstoši.

    Es esmu norakstījis visu savu īpašumu tev, Gita, un bērniem. Jā. Pat MOOZ kapitāldaļas, kur tu neesi ieguldījusi ne centa un katru mēnesi saņem dividendes. Es esmu norakstījis tev Kolku. Es katru mēnesi apmaksāju visus tavus rēķinus. No elektrības Kolkā līdz internetam Mežaparkā. Es apmaksāju visas mūsu bērnu kaprīzes. Es apmaksāju pilnīgi visu. (..) Vai šis gadījumā neizklausās pēc Kiviča? Protams, ka izklausās. Bet nejūtos nevienam parādā. Reizi 25 gados vajag. Paldies, sakrājās.»

    Stendzenieka paziņas bija neizpratnē, kādēļ Stendzenieks pēkšņi kļuvis tik ass. Ēriks neslēpa: «Tagad kundzītei ir jogas nometne trīs dienas. Man jādzīvo mežā, teltī, jo, redz, es tur neiederos. Es izpidarasīju māju, nomazgāju logus, izlaizīju podus, nopļāvu mauriņu, lai dāmām būtu ērti sēdēt špagatā. Un mani patriec na..j mežā. Forši.

    Man tagad jādomā, kur trīs dienas dzīvot. Mežaparkā mani nelaiž. Kolkā dāmas atgūs nevainību meditācijās.

    Būtu man stobrs, nošautos un atbrīvotu visus no savas sāpinošās klātbūtnes.»

    Piektdienas rītā viņš ierakstīja: «Šorīt pamodos brīvs. Tā tas laikam notiek.» Tomēr drīz vien Ēriks savus emocionālos ierakstus dzēsa.

    Potenciālās sievas aicina nesteigties

    PDz Ēriks atzina, ka feisbuka ierakstā visu izteicis. «Ja es tagad komentēšu, ieiešu Kiviča lauciņā, kurā negribu ieiet. Tas, ka es vakar norāvos reizi 25 gados… Nu, kam negadās. Es taču nebiju ar pliku krānu vannā. Par šaušanos, protams, sabiezināju krāsas. Tā ir metafora. Nu, nav taču arī tā, ka uz katru frāzi – ej d…t, uzreiz ņemam tualetes papīru un ejam uz mazmājiņu,» sprieda Stendzenieks.

    Savukārt par frāzi, ka pamodies brīvs, reklāmists bilda, ka 30 gadi reklāmā viņam iemācījuši vienā teikumā izteikt to, ko kāds cits, piemēram, Alvis Hermanis, spēj izpaust sešu stundu izrādē.

    «Tur viss nolasās. Man patīk atstāt vietu iztēlei. Es joprojām mīlu un cienu Gitu un bērnus. Mums ir kopīgs īpašums, mums ir daudz gadu kopā nodzīvoti. Labi, nav viss kārtībā, bet… Šis ieraksts nenozīmē, ka tagad vajadzētu sākt pieteikties manām nākamajām potenciālajām sievām.»

    Viņš atzina, ka ieraksti no viņa laika joslas Facebook izdzēsti, jo viņam bijusi vienošanās ar Gitu. «Sarunājām – viņa izdarīs lietu, un tad es izdzēsīšu. Runa nebija par seksu. Viņa izdarīja, es izdzēsu. Ceru, ka notikušais varbūt palīdzēs kādam savas attiecības sakārtot. Tam lūzuma punktam vajadzēja būt. Man tas bija ceturtdienas vakarā.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē