• Sportisti maina profesiju — Rēdlihs, Nitišs un Karro pierāda sevi citā ampluā

    Slavenības
    Gita Vīksne
    7. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva, Facebook, Instagram
    Brīdī, kad liela daļa fizisko aktivitāšu sporta klubos un zālēs uz laiku apturētas, ir sportisti, kuri sevi pierāda pavisam citā ampluā.

    Sastopams aiz letes!

    «Ja šo biznesu varētu salīdzināt ar kuģi, tad esmu nevis kapteinis, bet palīgstrādnieks,» PDz saka hokejists Jēkabs Rēdlihs, kas aktīvi palīdz ģimenes dāmām kafejnīcas Pikniks vadīšanā, un pats ir arī stāvējis aiz letes.

    Jēkaba Rēdliha ģimenes kafejnīca tika izveidota jau pirmās krīzes laikā 2009. gadā, kad hokejists pārstāvēja Latvijas superklubu Dinamo Rīga. «Tagad paralēli darbiem Kurbads ledus hallē, kuras direktors esmu, un trenera darbam bērnu un jauniešu hokeja klubā Baltijas vilks šad tad esmu satiekams Piknikā,» apstiprina Rēdlihs.

    «Esmu šīs kafejnīcas valdes priekšsēdētājs, taču ar ikdienas darbiem tajā vairāk nodarbojas lieliskā sievasmāte kopā ar manu sieviņu. Sievasmāte ir profesionāla konditore, par kuras gatavotajiem kliņģeriem kāds Latvijā slavens pavārs man atzina – tie esot vieni no visgaršīgākajiem visā Rīgā. Sākumā šī vieta darbojas tikai kā konditoreja, taču nu tā ir izaugusi par kafejnīcu, kurā var ieturēt gan siltas brokastis, gan pusdienas.

    Cik nu varu, ar kafejnīcu saistītos dažādos darbos mēģinu piepalīdzēt arī es. Smalkmaizītes pats vēl neesmu cepis, taču esmu palīdzējis tās izvadāt klientiem. Vairākums cilvēku, kas kaut ko pasūta, jau zina, ka arī mani te var sastapt. Tie, kas neko nezina par manu saistību ar šo vietu, ieraugot mani, vienmēr ir pozitīvi pārsteigti. Labās emocijas, ko vienmēr esmu saņēmis no cilvēkiem saistībā ar šo vietu, mani iedrošināja atvērt ģimenes kafejnīcu arī Kurbada ledus hallē. Esmu stāvējis aiz letes abās vietās.

    Esmu darījis gandrīz visu – lējis dzirkstošos dzērienus, pasniedzis cilvēkiem ēdienus, novācis arī traukus,» nosmej Rēdlihs.

    Viņš neslēpj, ka Covid-19 krīze jūtama kafejnīcu biznesā. «Nav viegli, jo cilvēku plūsma ir mazāka. Abas kafejnīcas gan turpina darboties, jo savus klientus labprāt satiekam klātienē,» uzsver Jēkabs Rēdlihs.

    Tirgo profesionālo kosmētiku

    «Piedāvāju kvalitatīvu sieviešu profesionālo kosmētiku,» PDz stāsta motosportists Matīss Karro, kurš kopā ar draudzeni vada kosmētiskas uzņēmumu.

    «Sportā esmu jau ļoti ilgu laiku – pirmo reizi sacensībās piedalījos četru gadu vecumā, un labi zinu, ka nevarēšu ar to nodarboties visu mūžu,» atzīst motosportists Matīss Karro, kas pagājušajā nedēļā nosvinēja 29. dzimšanas dienu. Viņš neslēpj, ka dažādas jomas, kurās vēl varētu darboties, sācis pētīt jau sen.

    «Mūsdienās katrs otrais motobraucējs pēc karjeras beigām sevi sākt dēvēt par treneri. Es to nevēlos. Sev esmu pateicis, ka, noslēdzot profesionālo karjeru, aiziešu no sporta pavisam. Esmu līdz šim piekritis patrenēt cilvēkus, kas ir izteikuši tādu vēlēšanos, bet tas nav darbs, kuru gribētu darīt visu mūžu. Lai gan šobrīd vēl neesmu aizgājis no sporta, nopietni pārdomāju, ko tālāk darīt.

    Šajā sezonā man izdevās izcīnīt vienu no karjeras svarīgākajām uzvarām – iegūt Vaidavas kausu Apē. Tas man bija nozīmīgs starts, jo Apē ir mani lauki.

    Pēc nedēļas treniņā guvu nopietnu traumu – lauzu pirmo kakla skriemeli un traumēju muguras disku.

    Paldies Dievam, kurš mani pasargāja – varu kustēties, jūtu visas savas ķermeņa daļas. Šādā brīdī jo īpaši novērtēju, ka man ir vēl kaut kas bez sporta – savs kosmētiskas uzņēmums CNC Cosmetic Latvia, kuru izveidoju pagājušajā gadā,» saka Matīss.

    Viņš izplata Vācijā ražotu profesionālo kosmētiku. Turklāt ne jau kaut kādu prasto. Matīsa sadarbības partneri šobrīd ierindojas kosmētikas pasaules vadošo kompāniju Topa 5. «Piedāvājumu ar šo biznesu nodarboties saņēmu no saviem atbalstītājiem Igaunijā. Un es teicu – kāpēc ne? Šoruden pieņēmu darbā savu draudzeni, un nu visu darām kopā,» atklāj Matīss.

    «Izplatām kosmētiku, kas parastos veikalos nav atrodama. Neslēpšu, ka zināšanas šajā jomā man vēl ir jāpapildina, taču esmu gandarīts jau par pirmajiem klientiem – skaistumkopšanas saloniem un kosmetologiem. Pagājušajā gadā pat piedalījos skaistuma izstādē Baltic Beauty. Pāris pazīstamas dāmas, ieraugot mani pie CNC Cosmetic Latvia stenda, pārsteigti jautāja – ko tad tu te dari? Es nosmēju – esiet laipni aicinātas manā jaunajā pasaulē,» atklāj Matīss Karro.

    Gāž mežus

    «Lai sasniegtu virsotni, jāsāk no pamatiem,» nododoties meža darbiem, atzīst populārais autosportists Reinis Nitišs.

    «Pirmā darbdiena,» pagājušajā nedēļā, sociālajos tīklos publiskojot vairākus foto ar nocirstiem kokiem, paziņoja autosportists Reinis Nitišs. Viņš spēris pirmos soļus kokapstrādes inženiera darbā, kurā nule kā ieguvis diplomu Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

    Ierasto rallijkrosa automašīnu nomainot pret milzīga izmēra kāpurķēžu traktoru, Nitišs pavēstīja: «Šo vadīt ir daudz vieglāk nekā superauto.» Taujāts, kāpēc izvēlējies savu dzīvi saistīt ar kokapstrādes inženiera darbu, Nitišs pērn PDz sacīja:

    «Mani interesē šī profesija, turklāt koki bija, ir un būs.

    Nevar zināt, cik ilgi nodarbošos ar sportu, nepieciešams arī kāds rezerves plāns.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē