• Slavenībām gela nadziņu bums: Skaisti vai tomēr bīstami?

    Stils
    Lauma Lapsa
    7. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jana Bruka.
    Foto: Instagram
    Jana Bruka.
    Nupat britu zinātnieki nākuši klajā ar pētījumu, ka gela nadziņi nebūt neesot nekaitīgs prieks – šī laka varot izraisīt alerģijas un pat ļaunas slimības. Tomēr daudzas latviešu dāmas vairs nespēj iedomāties savu ikdienu bez tās. Slavenības skaidro – gela nagi ir skaistums vai bīstamība.

    Man to vajag darbam

    «Man ir svarīgi būt stilīgai un sekot modes aktualitātēm,» žurnālam «Privātā Dzīve» atzīst influencere Jana Bruka. Gari, skaisti nagi ar interesantu dizainu mani raksturo. Tādi man ir jau divus trīs gadus. Atceros, pirms pieciem gadiem sociālajos tīklos dalījos ar video, kur par gariem gela nagiem teicu tā: «Fui, tas nav smuki! Tas vīriešiem nepatīk!» Tagad par saviem vārdiem smejos. Kad pirmo reizi uztaisīju šādu manikīru, daudzi apgalvoja – man piestāv! Arī sekotāji sociālajos tīklos teica: «Es arī tādus gribu!»

    Ar manu manikīra meistari esam viena komanda. Es viņai uzticos, zinu, ka visi produkti ir kvalitatīvi. Viņa ir mana draudzene, kuru pazīstu ilgus gadus. Ja apmeklētu citu meistari, noteikti apjautātos gan par sertifikātiem, gan produkcijas kvalitāti.

    Meistare man iesaka, kad vajadzētu atpūtināt nagus un jātaisa dabisks manikīrs. Šķiet, šo gadu laikā tādu esam taisījušas divas reizes. Es gan neesmu no tām meitenēm, kas domā, ka gela pārklājums ir veselīgs un stiprina nagus. Tā nav. Taču katrai pašai jābūt atbildīgai par sevi. Apzinos, ka man perfekts izskats ir nepieciešams darbam. Esmu skaista arī bez tā visa, tomēr jāatzīst, ka ar pieaudzētiem matiem, skropstām un nagiem TV kameru priekšā izskatos labāk. Manikīra lielākais mīnuss ir tas, ka tā ir ļoti laikietilpīga procedūra – aizņem vismaz trīs stundas laika.

    Pagājušajā vasarā pirms šova «Mīla kemperī» taisīju nagus pat sešas stundas.

    Šova dalībnieki ceļojuma laikā jokoja: «Jana, kā tu mazgāsi traukus ar šiem nagiem?» Atbildēju – es to nedarīšu! Ne jau tādēļ taisīju šādus nagus, lai mazgātu traukus.»

    Ja ar mēru, tad var

    Samanta Tīna, dziedātāja

    «Lai būtu labs koptēls, nav jābūt dārgu zīmolu drēbēm – galvenais ir tīri apavi, koptas rokas un kājas. Viss! Uzskatu, ka koptas rokas ir sievietes vizītkarte. Nav svarīgi – tie ir dabiski, pieaudzēti, manikīrs ar gela laku vai vienkāršu nagu laku. Taču manikīram ir jābūt perfektam – tas nedrīkst būt nolupis, apgrauzts. Tas parāda, kā izturos pret šo Dieva doto ķermeni, kā pozicionēju sevi. Man šīs lietas ir ļoti svarīgas, es tās pamanu. Tā ir cieņa pret sevi.

    Es izvēlos manikīru ar gela lakas pārklājumu, jo tas ir ērti, ātri, noturīgi. Šāda informācija – ka gela lakas esot kaitīgas – nav nekas jauns. Jebkas, kas nav dabisks, ietekmē mūsu ķermeni. Ja tas netiek dozēts veselīgās devās, cieš veselība. Apzinos, ka periodiski jāļauj nadziņiem atpūsties. Visu laiku vīlēt naga virsmu un klāt laku nav prātīgi.

    Ar nagiem ir līdzīgi kā ar matiem. Nevaram katru dienu tajos pūst laku un ieveidot.

    Tāpēc ik pa laikam arī nagiem jāļauj būt dabiskiem.»

    Man tādi ir kopš 15 gadiem

    Kristīne Deimone, dizainere un skropstu meistare

    «Neuzlūkoju nagu kopšanu un gela lakas izmantošanu kā palutināšanu vai dāvanu sev. Gela laku izmantoju vienīgi estētisku iemeslu dēļ. Nagi ir pirmais, kas lec acīs.

    Personīgi manu nagu stāvoklis, lietojot gela laku, ir tikai uzlabojies. Nagus pieaudzēju un klāju ar gela laku jau kopš brīža, kad mamma man to atļāva. Man tad bija kādi 15 vai 16 gadi. Līdz šim negatīvu ietekmi uz veselību neredzu. Mūsdienās ir daudz dažādu alternatīvu, taču arī vārdi bio un eko, kas tām tiek pievienoti, ir apstrīdams.

    Reti esmu redzējusi dabiskus koptus nagus.

    Toties esmu redzējusi dabiskus nekoptus nagus ar ataugušām kutikulām, un tas neko pozitīvu par cilvēku nestāsta.

    Pati esmu mācījusies par nagu kopšanas speciālisti, un joprojām apmeklēju meistarklases par nagu formas modelēšanu un kopšanu. Tas ir man kā hobijs un relaksācija.»

    Nevajag lietot lētus produktus

    Marika Ģederte, uzņēmēja

    «Man gela nagi ir jau vairāk nekā 10 gadu. Tā kā esmu uzņēmēja un man rūpīgi jāplāno savs laiks, tad nevaru katru nedēļu apmeklēt manikīra speciālistu. Tāpēc šis ir praktisks apsvērums.

    Ir patīkami, ja rokas ir sakoptas. Nagi ar nolupušu laku nudien nebūtu glīti.

    Šo gadu laikā man nekad nav bijušas alerģiskas reakcijas no gela lakām. Noteikti negribu dalīties ar kaut kādām sazvērestības teorijām, bet ir zināmi gadījumi, kad pētniekiem tiek maksāts, lai šādi pētījumi taptu. Es tos uzlūkoju kritiski, jo kādam tie var būt izdevīgi.

    Ne es, ne manas draudzenes ar problēmām nav saskarušās. Gadās situācijas, kad sievietes mēģina ekonomēt, iegādājoties lētākus, zemākas kvalitātes materiālus. Tādos gadījumos sprungulis jāmet šo sieviešu lauciņā. Labi zinu, kādi ir patērētāji. Manikīrs vēl nav tik riskanti, taču skaistumkopšanas procedūras ar lētām injekcijām un aparātiem – gan.

    Esmu ļoti prasīga, un man ir svarīgi, lai izmantotie produkti būtu labas kvalitātes. Es paļaujos uz savu manikīra speciālisti, kuru nekad neesmu mainījusi.»

    Paldies, man vairs nevajag!

    Lita Beiris, bijusī baleta prīma

    «Pie manikīra speciālista eju reti, jo visu daru pati – uzlieku izturīgu laku, un man ir skaisti nagi. Esmu atklājusi arī labu nagu laku zīmolu, un man šī laka uz nagiem turas pat tad, kad darbojos dārzā.

    Manikīrs ar gela laku man ir bijis divreiz. Pirmajā reizē viss bija labi, bet otrā reize mani tā nobiedēja, ka pateicu: «Paldies, vairs nevajag!»

    Tas notika pirms četriem gadiem, un gela manikīrs samaitāja manus nagus. Tie šķēlās un lobījās.

    Ar šo problēmu tiku galā, kopjot rokas ar dažādām eļļām. Tāpēc man nav šaubu, ka manikīrs ar gela laku bojā nagus. Tā ir totāla ķīmija! Ja pirms tam novīlē naga virsmu, tad kas tur paliek? Caur nagu var iekļūt visādi mikrobi.

    Tāpēc dodos sakopt rociņas pie manikīres tikai, ja ir liela nepieciešamība vai uz rudens pusi, kad beigušies dārza darbi.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē