• Saeimas deputāts Sandis Riekstiņš: Apsveicami, ka pazudusi liekā runāšana

    Slavenības
    Gita Vīksne
    Anastasija Kuzminova
    14. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Sandis Riekstiņš
    Saeimas deputāts Sandis Riekstiņš stāsta, ka savu privāto dzīvi un darba lietas iemanījies nodalīt, izmantojot vairākus datorus.

    «Saeimas dators ir Saeimas darbiem, privātais – savām vajadzībām, un ir vēl trešais – izklaidei un filmām,» atklāj Riekstiņš. Tā kā mājās sava kabineta viņam nav, deputāts darba galdu sev ierīkojis viesistabā. Lai noregulētu datora augstumu un kamera videokonferences laikā būtu acu līmenī, viņš talkā ņem grāmatu ķīpu un sporta apavu kastes. Savu improvizēto darbavietu viņš uzlūko ar humoru.

    «Tagad nevienam nav viegli, bet, ja visu uztveram asi, nevienam no tā vieglāk nekļūst,» secina viņš. Riekstiņš priecājas, ka var strādāt klusumā un mierā, jo kaimiņi ir pieklājīgi un kārtīgi. Grūtāk esot kādam kolēģim, kuram frakcijas sēdes laikā sieva bija izbraukusi, un viņam vienlaikus nācies tikt galā ar trim bērniem. 

    Arī attālinātās Saeimas sēdēs Riekstiņš ievēro dreskodu, bet frakcijas sēdēs, kur tiekas ar biedriem, var atļauties būt arī T kreklā. «Kad ir attālinātās intervijas, sapucējos, tā izrādot cieņu žurnālistiem,» piebilst viņš.

    Par mīnusu darbam no mājām deputāts min to, ka Saeimas balsošanas process attālināti izvēršas ilgāks nekā klātienē, kad vienkārši saskaita paceltās rokas. «Taču apsveicami ir tas, ka pazudusi liekā runāšana. Toties, ja kāds nokavē frakcijas sēdes sākumu, var uzsākt piedalīšanos pat mašīnā. Pozitīvi, ka tagad sēdē var piedalīties no jebkuras vietas,» secina viņš.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē