• Režisors Varis Brasla: Esmu drīzāk tāds – pats savā alā dzīvotājs

    Režisors
    Gita Vīksne
    1. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    «Tagad sazvanīšanās ir daudz biežākas un garākas – cilvēki šādi aizpilda saskatīšanās trūkumu,» saka režisors, kurš nosvinējis 82. dzimšanas dienu.

    «Pagājušā gada jubilejā ar visiem tuvajiem vēl pasēdēju pie galda, bet skaļas ballītes man ir pagātne,» par svinēšanu 25. aprīlī PDz saka teātra un kino režisors Varis Brasla.

    «Esmu drīzāk tāds – pats savā alā dzīvotājs. Man bija ļoti skaista 70. dzimšanas diena teātrī – tāda ar troksni. Bija visi tie cilvēki, ar kuriem vēlējos tobrīd būt kopā,» atminas Varis, kurš šogad iecerējis mierīgu pasēdēšanu ģimenes lokā.

    «Ir tomēr robeža, aiz kuras pases dati vairs nesagādā tik lielu prieku. Lai gan padoties nedrīkst nekādā gadījumā – ne jaunībā, ne vecumā,» sirsnīgi smej Brasla. Viņš neslēpj, ka savu vakcīnu pret Covid-19 jau esot saņēmis un nākotnē raugās pozitīvi.

    «Cenšos sevī neielaist neticību, noliegumu, nihilismu.

    Man ir klajas dusmas pret tām cilvēku grupām, kas šobrīd sāk meklēt utis valdībā.

    Visa cilvēce ar šādu brīnumu sastopas pirmo reizi. Apjukuši ir visi. Nevar prasīt, lai katrs solis tagad būtu precīzs un vērtīgs. Es ticu Izraēlas piemēram, kur lielākās daļas iedzīvotāju savakcinēšana ļāva atvērt daudzas publiskās vietas. Jācer, ka arī mēs beigās šo vīrusu uzvarēsim,» teic Varis.

    Režisors neslēpj, ka šobrīd ļoti gaida brīdi, kad atkal tiks atvērti teātri. «Pēdējā manis režisētā izrāde Ernesta Hemingveja Ardievas ieročiem Valmieras Drāmas teātrī pērn tika parādīta vien pāris reižu. Tad viss apklusa. Ceru, ka piepildīsies kultūras ministra vārdi par to, ka drīz teātrus mēģinās vērt vaļā. Tad šo izrādi varētu turpināt spēlēt, jo teātra jēga balstās enerģijas apmaiņā starp aktieriem un viņu skatītājiem,» atgādina Varis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē