• Režisores Kristīnes Želves ceļojums uz miera un prieka oāzi

    Atklāsmes
    Evija Kalnbērza
    5. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Režisore, kas šobrīd strādā pie daudzsēriju filmas Emīlija. Latvijas preses karaliene, Trešajā adventē nolēma izvēdināt galvu un spontāni pieņēma lēmumu doties uz Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju.

    «Bija svētdienas pēcpusdiena. Nolēmu, ka tas nav pārāk tālu un turp varu doties arī viena bez kompānijas. Brīvdabas muzejā nav milzīgi ļaužu pūļi, bet tajā pašā laikā tur arī nav vientuļi,» PDz stāsta Kristīne.

    «Bija īsta Ziemassvētku sajūta, jo tur ir ziemas maskas, puskrēslā senajās guļbūvēs iedegtas svecītes, eglītēs iekārtas konfektes, piparkūkas un kamolīši. Kafejnīcas ir slēgtas, bet muzeja teritorijā var nopirkt kāpostus un desiņas. Cilvēkiem, kuri nāk nelielos pulciņos, līdzi ir termosi un piparkūkas.  Pamanīju arī kundzītes gados, kas sēdēja uz ciņa, no termosa dzēra tēju un savā starpā smējās, ka jūtas kā jaunībā, ejot pārgājienā,» smaidot atceras režisore.

    «Noskaņu vēl pastiprināja plāni uzsnigusī sniega kārtiņa.Tiešām lieliska vieta, kuru šajā pandēmijas laikā var izmantot un apdzīvot,» piebilst viņa. Kristīne uzsver – pandēmijas laikā nav jāčīkst, ka tagad nekur nevar aiziet. Jauku risinājumu var atrast vienmēr. Turklāt autostāvvieta ir par brīvu, bet ieeja muzejā maksā vien divi eiro.

    Kristīne pārpārēm izbaudījusi skaistu ziemas novakari – saelpojusies priežu gaisu un klausījusies, kā dzenītis kaļ kokā. «Šķiet, ka par maz novērtējam to, kas mums ir blakus, kas ir autentisks,» teic viņa.

    «Tā ir Karlsona māmuķīte latviešu versijā,» smējās KRISTĪNE ŽELVE, ieraugot Brīvdabas muzejā izveidoto lelli, un nosprieda, ka šī būs gana laba profia bilde viņas tvitera kontam.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē