• Raimondu Paulu pārsteidz Ances Krauzes meita — vai dzimusi jauna superzvaigzne?

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    25. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Raimonds Pauls filmas Hotel Latvia filmēšanā / No privātā arhīva
    Novembra sākumā mūzikas namā Daile pēc ilgāka pārtraukuma dziedātāja koncertēja kopā ar Maestro Raimondu Paulu. Īpašs pārsteigums skatītājiem bija Krauzes vecākās meitas virtuozā vijoļspēle.

    Pēc koncerta Sasala jūrīna Maestro Raimonds Pauls sev ierastajā manierē – ar humora piesitienu – salīdzināja Anci Krauzi ar to dziedātāju, kāda viņa bija pirms astoņpadsmit gadiem, kad abi kopā sāka muzicēt: «Toreiz Ance bija nobijusies lauku meitene no Alsungas, bet tagad – dziedātāja ar savu manieri, labām kustībām. Viņai dzīvē paveicies, ka var koncertēt sava prieka pēc, nevis tādēļ, lai ar to pelnītu maizi. Cik varēju, tik palīdzēju, taču nedomāju, ka viņa atsāks nopietnu karjeru… Ancei ir trīs talantīgas meitas, un viņa ar tām lieliski ņemas kā skolotāja.

    Apbrīnoju arī Ances vīru – kā viņš var paciest, ka mājās visi trīs skuķi čīgā!

    Tas viss gan ir ļoti skaisti, jo maz ir tādu vecāku, kas tik lielu enerģiju iegulda bērnos.»

     «Spēlējot pavadījumu Elzas atskaņotajiem skaņdarbiem, nosvīdis ņēmos! Laikam esmu izgājis no formas, jo agrāk tā man nebūtu problēma. Viņa vēl mācās mūzikas skolā, bet spēlē tādā līmenī kā savulaik tie, kas beidza konservatoriju. Galvenais, lai tam visam klāt ir sirds, jo tehniski labi var nospēlēt jebkurš pasaulē,» saka Pauls.  

    Ance Krauze par savu 13 gadu veco atvasi stāsta: «Elza piedalās dažādos Latvijas konkursos, un 2017. gadā ar labiem panākumiem startēja Tartu konkursā Young Musician. Pagājušajā vasarā mēs bijām Veronā pie meistara Pāvela Bermana.

    Man ir svarīgi, lai viņa attīstītos.

    Elza bieži ir soliste skolas orķestra koncertos.Drīzumā uzstāsies Ventspils koncertzālē Latvija kopā ar četriem orķestriem.»

    Vairāk Ances palīdzība mācību procesā tagad nepieciešama Katei (10) un Billei (6), jo Elza jau mācās patstāvīgi. Vecākā meita patlaban skolojas gan vispārizglītojošās, gan mūzikas skolas 7. klasē. Sarunā ar PDz meitene neslēpj – brīvdienu viņai tikpat kā nav, jo vijole rokās ir katru dienas – gan Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā, gan koncertos, gan mājās, apgūstot spēles tehniku un skaņdarbus. Ja tomēr atrodas kāds brīvāks brīdis, ziemā Elza labprāt snovo, un viņai, tāpat kā mammai, patīk arī kaitošana.

    Ģimenē tiek plānots, ka jau pēc pamatskolas beigšanas Elza dosiet studēt ārpus Latvijas. Par koncertiem meitene jau saņem honorārus, tos viņa krāj lielākiem mērķiem. Viens no nākotnes sapņiem esot uzbūvēt pašai savu viesnīcu, taču pagaidām ir kāds mīlīgāks plāniņš – Elza ļoti vēlas iegādāties sev suņuku.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē