• Politiķes Jutas Strīķes dzīve fotogrāfijās: No kruķa par elegantu dāmu

    Jutu Strīķi pieminot
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    23. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Toreiz un tagad!
    Foto: FOTO F64, FACEBOOK UN NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA
    Toreiz un tagad!
    Politiķe un bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbiniece gadiem ilgi ievēroja stingru, nedaudz vīrišķīgu stila. Beidzamā gada laikā viņa bija ļoti pārvērtusies un vēl šī gada sākumā par šīm pārvērtībām labprāt stāstīja žurnālam Privātā Dzīve.

    Vienmēr jāizskatās labi

    Savulaik bijušā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāja Juta Strīķe ģērbās melnos vai pelēkos kostīmos, izvēlējās īsu matu griezumu un kosmētiku tikpat kā nelietoja. Kopš pametusi darbu KNAB un uzsākusi gaitas politikā, Juta ļoti mainījusies – bikses nomainījušas kleitas, garderobē ienākušas citas krāsas, un arī frizūra kļuvusi daudz sievišķīgāka.

    Uz PDz jautājumu, kas ietekmējis šādas pārmaiņas, Juta atbild: «Godīgi sakot, pati nekādas ārējās izmaiņas sevī neredzu. Vienmēr esmu pakļāvusies konservatīvam ģērbšanās stilam un nerakstītam etiķetes likumam – jāizceļas ar prātu, nevis ārējo izskatu. Un šajā ziņā nekas nav mainījies.» Strīķe gan atzīst – kopš darbojas politikā, kur katru dienu jābūt cilvēkos un jāuzstājas auditorijas priekšā, izskatam pievērš lielāku uzmanību.

    «Man katru dienu ir kaut kādas komisijas un plenārsēdes, tāpēc jāģērbjas lietišķi. Darba slodze ir liela, tādēļ cenšos ģērbties ne tikai lietišķi, bet arī ērti. Jo šajā apģērbā jāpavada visa diena – no agra rīta līdz vēlam vakaram,» skaidro viņa.

    Juta atzīst, ka melnos toņus apģērbā pēdējā laikā tiešām nomainījusi zilā krāsa. «Tie ir konservatīvie toņi, kurus lieto visas mūsu partijas meitenes, arī es to skaitā,» smejot piebilst viņa.

    Ar šopingu neaizraujas

    Juta Strīķe teic, ka arī iekšējās pārmaiņas sevī nejūt. «Būtībā nekas daudz manā dzīvē nav mainījies. Darba ir tikpat daudz, cik KNAB laikos, un strādāt daudz un ilgi esmu paradusi. Vadošā amatā biju arī KNAB, tāpēc darbs ar cilvēkiem un dokumentiem man ir ierasts. Protams, ir savas nianses, jāmēģina atrast kopsaucēju ar citām frakcijām, tas man ir kaut kas jauns,» atzīst Juta.

    Kuluāros gan runā, ka Strīķe no kruķa, pārvērtusies par elegantu dāmu. Par to politiķe tikai pasmaida.

    «Nezinu gan… Strādājot KNAB, es vienkārši varēju vairāk atļauties nēsāt sportiska stila apģērbu, jo tur man nebija katru dienu jābūt cilvēkos. Tagad izskatīties labi ir mans pienākums,» uzsver viņa. Uz jautājumu, kur politiķe parasti iegādājas apģērbu, viņa teic: «Man nav viena iecienīta veikala vai zīmola. Pa veikaliem man nekad nav paticis staigāt, šopings man neizraisa pozitīvas emocijas. Iepērkos tikai tad, kad man tam ir laiks un nepieciešamība. Ļoti priecājos, ja tādās reizēs izdodas atrast kādu piemērotu Latvijā ražotu apģērbu.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē