• Pirksti salst, bet sirds silta!: Kaupera dēli jau sešos no rīta ārā dzied

    Slavenības
    Gita Vīksne
    24. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Carnival Youth.
    Foto: F64
    Carnival Youth.
    Pusstundu pirms saullēkta – 18. martā pulksten 6.00 – grupa «Carnival Youth» pulcēja ļaudis Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pagalmā. Spītējot aukstumam, viņi spēlēja savu mūziku, lai vāktu ziedojumus ukraiņu atbalstam.

    «Šorīt bijām te, jo esam labi draugi ar kinorežisoru, festivāla «Ezera skaņas» rīkotāju Reini Spaili, kurš ir idejas autors šim koncertam,» žurnālam «Privātā Dzīve» pastāstīja grupas «Carnival Youth» bundzinieks Emīls Kaupers. Agrā rīta stundā grupa atklāja koncertsēriju «Satikšanās punkts», lai vāktu ziedojumus Ukrainas atbalstam.

    18. martā saule ausa pulksten 6.31, un jau pusstundu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pagalmu piepildīja mūzika. «Carnival Youth» ģitārists Edgars Kaupers atminējās: «Pagājušā gada vasarā arī koncertējām saullēkta koncertā un bijām uz skatuves jau pirms pieciem no rīta.» Toreiz gan bija pavisam citādi laikapstākļi.

    «Šoreiz aukstums patiesībā bija mūsu lielākās bažas,» atzinās Edgars.

    «Spēlēt mīnus grādos ir izaicinājums, jo jau pēc 20 minūtēm pirksti kļūst nejutīgi. Vienīgais, kas tādā brīdī atliek – skatīties uz rokām, lai pirksti pareizi pieskartos instrumentam,» smaidot sacīja viņš. Lai gan viņam rokās bijuši stilizēti cimdiņi, tās salušas ne pa jokam. «Arī mūzikas instrumenti lielā aukstumā vienā brīdī beidz darboties,» piebilda taustiņinstrumentālists Roberts Vanags, sakot – dzestrajā rītā dažbrīd notis neesot gribējušas skanēt, kā tas nākas.

    «Labi, ka aukstums nespēja kaitēt mūsu balsīm. Imanta Kalniņa dziesmas, kuras izpildām, ir tik emocionālas, ka brīžiem traucēja tas kamols kaklā,» sacīja Edgars. «Negribējās apraudāties, jo asaras piesaltu mūsu sejām,» teica Roberts.

    «Mākslinieki tagad jūtas diezgan bezpalīdzīgi, jo tas, ko spēj paveikt uz skatuves, uz Ukrainas notikumu fona šķiet bezjēdzīgs. Tā vietā, lai priecātos, gribas viņiem palīdzēt,» atzīst Emīls.

     «Mēs esam paaudze, kas dzimusi neatkarīgā valstī. Mūsos neatkarības un brīvības izjūtas iesakņojusies kā pašsaprotamas. Joprojām nespēju noticēt tam, kas notiek Ukrainā,» piebilst Roberts.

    Plašāk lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā.

    • Marija Naumova ar vīru no Ukrainas izveduši 3500 bēgļu. 
    • Latviešu ārsta ikdiena Kijivas slimnīcā. Libermanis: «Biju nenormāli nobijies.»
    • Neticēsiet, ko nedrīkst dziedāt Citi zēni! Eirovīzija cenzējusi Latvijas dziesmu. 
    • Patiesība par Gobzema aizbraukšanu.
    • Bijušais ministrs Dzintars Jaundžeikars zaudējis cīņā ar kovidu. 
    • Žaklīnai 55! Viņa izdomājusi šovu, kā integrēt krievus.
    Privātā Dzīve nr12

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē