• Padomi laimīgākai dzīvei — iesaka vēdiskais filozofs Uģis Kuģis

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    30. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pirms gadu mijas daudzi apņemas turpmāk dzīvot labāk un pareizāk. Latvijas slavenākais krišnaīts un populārais attiecību konsultants atklāj, kā nākamajā gadā būt laimīgākiem privātajā dzīvē. Ieskats sarunā ar Uģi Kuģi.

    Kā atrast otro pusīti?

    Tagad otrās pusītes meklētāji pārāk ilgi sēž uzgaidāmajās telpās, pārāk daudz domā un žēlojas četrām sienām, bet pēc tam pamostas ieslēgti savā žēlošanās istabā cerībā, ka, satiekot otro pusīti, viņu vientulība beigsies. Esot vieniem, ir iespēja iepazīt sevi un piepildīt ar laimi, lai pēc tam nebūtu jāizsūc no otra viss, jāizmet un jāmeklē jauns objekts, ko izsūkt. Sākumā ir jāmeklē sevi, jo tikai tad tu atradīsi arī otru.

    Pirms veidot attiecības, pajautā sev – vai tiešām tām esmu gatavs? Vai apzinos pienākumus attiecībā pret sevi un otru? Vai esmu ticis galā ar sliktiem ieradumiem, lai otram līdzās nebūtu jācieš? Vai neielaidīšos attiecībās ar precētiem cilvēkiem?

    Sievietēm jāapzinās sava vērtība, nevis jāskrien pakaļ vīrietim. Viņām jāļauj sevi iekarot, nevis pašām jāiekaro. Lai piesaistītu adekvātus vīriešus, nevis neveiksminiekus, alfonsus un narcisus, viņai sākumā jākļūst par tādu sievieti, lai šādi eksemplāri pie viņas nelīstu. Iemācies cienīt sevi un būt pacietīgai! Ja pieprasāt princi, sākumā kļūstiet par princesi!

    Vīrietim jābūt gatavam uzņemties finansiālu, emocionālu un garīgu atbildību par sievieti. Jāzina savi dzīves mērķi un jāspēj savaldīt seksuālās vēlmes, lai spētu iepazīt sievieti dziļāk. Vīrietis var pieaugt tikai divās vietās – klosterī un ģimenē. Kamēr neuzņemas atbildību par savu garīgo vai ģimenes dzīvi, viņš vēl ir puišelis, kurš grib dzīvot tikai sev, neuzņemoties atbildību.

    Kā veidot laimīgu laulību?

    Ģimene ir daudz svarīgāka par mašīnas marku, kurā to ved, vai rajons, kurā liec tai gulēt. Ikdienišķas rūpes ir svarīgākas par dārgu dāvanu Ziemassvētkos. Vārdi – paldies, ka esat! – ir daudz skaļāki par Jaungada salūtu. Laulības dzīvē jāiemācās skatīties nevis vienam uz otru, bet gan abiem kopā uz Dievu. Tās pamatā ir cieņa, uz ko balstās visas attiecības. Laimīgai laulībai ir vairāki stūrakmeņi:

    1. Mīļums un maigums.
    2. Kopējas intereses un vērtības.
    3. Mīlestība pret bērniem un interese par viņu dzīvi.
    4. Spēja rūpēties un atbildēt uz rūpēm.
    5. Atsaucīga attieksme pret otra vajadzībām un vēlmēm.
    6. Spēles elementi un kopējas izklaides.
    7. Labi attīstīta humora izjūta.
    8. Nevēlēšanās valdīt vienam pār otru.

     

    Kā nodibināt labas attiecības ar bērniem?

    Katru reizi, kad mans draugs savam piecgadīgajam dēlam saka: «Minūtīti pagaidi!» – dēlēns sāk skaitīt līdz 60 un saka: «Laiks pagāja!» Nemāciet bērnam skaitīt, ja tev viņam nav laika. Ikdienas steigā, skrienot pēc nebeidzamām ērtībām, vecāki ir palaiduši garām galveno – vērtības. Attiecībām ar bērniem mums pietrūkst laika, tāpēc attiecību nav, jo bērns mācās no mūsu piemēra.

    Bērnam nevajag dāvanu kaudzi Ziemassvētkos, jo visvairāk viņš gaida jūsu klātesamību viņa dzīvē.

    Ka jums patiesi rūp, kā viņam iet, kā viņš jūtas. Mūsdienās bērni ir reālā badā pēc vecāku uzmanības. Ir parādījušies konkurenti – tehnoloģijas. Vecāki vairāk glāsta savus telefonus, nevis bērnu, kas izmisīgi gaida šo pieskārienu. Tā vietā, lai parunātos, vīrs un sieva ar atvērtu muti lūkojas televizorā vai datorā, un arī bērns veido attiecības ar datoru vai TV.

     Ja gribat, lai bērns sadzird savu sirdi, iemāciet viņam sadzirdēt vēju, saklausīt lietus pilienus uz jumta, ieklausīties putnu dziesmās un pamanīt tuvākā saucienu pēc palīdzības. Izvediet viņus dzīvē, dabā, sniegā… Esiet kopā! Bērniem un ziediem ir nepieciešams viens un tas pats — pacietība, mīlestība un blakus kāds, kas nenovērsīsies.

    Kā pārdzīvot šķiršanos un aizmirst bijušo? Kuri Uģa padomi cilvēkus uzrunājuši visvairāk? Lasi jaunākajā Privātās Dzīves dubultnumurā!

    • 2019. gada notikumi, par kuriem runā visi!
    • Avārija, kas mainīja dzīvi. Dagnija Staķe atklāti par vīra zaudējumu. 
    • Lembergs smejas par sankcijām: «Gaidu rīkojumu – kādu desu drīkstu pirkt!»
    • Valtera Frīdenberga līgavai jau cits? Intrigas pēc mūziķa nāves nerimst! 
    • Džilindžera sestā sieva beidzot runā! Par vīru, nodevību un savu pirmo romānu.
    • Ieva Plaude pēc 10 gadiem atgriežas dzimtenē. «Jūtos vientuļi un nedroši…» 
    • Uzzini, kas slēpjas seksīgākās aktrises Leldes Dreimanes skapī.
    • Kas sagaida Latviju Žurkas gadā? Astrologa prognozes un ekstrasensa pareģojumi.
    Privātā Dzīve nr51_52

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē