• No aktiera Andra Lielā tiesā piedzen parādus. Viņš devies uz Venēciju!

    Slavenības
    Zane Piļka- Karaļeviča
    21. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Andris Lielais ar sievu Irinu.
    Foto: No privātā arhīva
    Andris Lielais ar sievu Irinu.
    Kopš aktieris Andris Lielais cieta fiasko Saeimas vēlēšanās, par viņu vairs nekas netika dzirdēts. Taču pagājušajā nedēļā viņa vārds izskanēja tiesā.

    Rīgas namu pārvaldnieks iesniedzis prasību par īres maksas un komunālo maksājumu piedziņu no aktiera Andra Lielā ģimenes. Pagājušajā nedēļā RNP prasību izskatīja Rīgas rajona tiesa. «Tas ir sens parāds no seniem laikiem. Pats par to uzzināju tikai pagājušajā vasarā,» PDz saka aktieris Andris Lielais. «Uz Latviju cerējām pārcelties jau pirms 20 gadiem. Tad arī radās šis pašvaldības dzīvoklis. Taču pirms sešiem gadiem mēs no tā atteicāmies. Mēs tur nedzīvojām, bet 15 gadus katru mēnesi maksājām īri un komunālos.

    Izrādās, esmu palicis vēl parādā,» stāsta viņš.

    Aktieris gan neplānojot izvairīties no parāda atmaksas. «Ar Rīgas namu pārvaldnieku parakstījām izlīgumu un atmaksas grafiku. Ceru, tiesa to apstiprinās,» tā Lielais.

    «Atbildētāji paskaidrojumus lietā ir snieguši, un no 2023. gada 15. februāra spriedumu prasība tika apmierināta,» PDz norāda Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Diāna Vilhovika. Par cik lielu parādu ir runa, netiek atklāts.

    Līdz Saeimas vēlēšanām pērn rudenī Andris Lielais bija ļoti redzama personība Latvijā. Kad Krievija uzsāka karu Ukrainā, viņš nosodīja to un drīz vien atgriezās dzimtenē. Lielais pievienojās partijai Attīstībai/Par! un kaismīgi aizstāvēja savu viedokli diskusiju raidījumos, sniedza intervijas dažādos medijos un atklāja savu dramatisko stāstu, kā pametis Maskavu. Drīz vien viņam pievienojās Krievijā dzimusī Andra sieva Irina. Diemžēl kļūt par deputātu dzimtenē viņam neizdevās, un Lielā aktivitātes noklusa.

    Pērnā gada izskaņā aktiera draugi un paziņas cēla trauksmi – kopš oktobra Lielais pazudis bez pēdām. Sazvanīt viņu nebija iespējams, arī sociālajos tīklos vairs neizrādīja nekādu aktivitāti. Toreiz Lielā draugs režisors Viesturs Alksnītis izteica minējumus, ka aktieris varētu būt atgriezies Maskavā.

    Lai nu kā, šobrīd Andris Lielais apgalvo, ka viņš joprojām ir Latvijā un runas par iespējamo atgriešanos Krievijā dēvē par «svešu cilvēku maldinošām fantāzijām».

    «Turpinu risināt sadzīves jautājumus, apspriežu dažādus darba piedāvājumus, taču optimālu variantu vēl neesmu atradis,» PDz norāda viņš.

    Lielais gan neslēpa, ka drīz tiešām gatavojas izbraukt no valsts. «20. februārī man ir dzimšanas diena. Plānojam ar sievu tradicionāli nosvinēt to Venēcijā. Tur dzīvo draugs, kurš arī uzdāvināja man dzimšanas dienā šīs pāris dienas,» teic Lielais. Šonedēļ viņam apritēs 66 gadi.

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē