• Mūziķa Reiņa Sējāna sieva Maija saimnieko mājās, audzējot sēnes

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    29. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA, INSTAGRAM
    Jau vairākas nedēļas grupas Instrumenti dalībnieka Reiņa Sējāna sieva nodarbojas ar šampinjonu audzēšanu. Ieguldītajam darbam ir arī panākumi!

    Maija Sējāne PDz teic, ka, būvniecības veikalā gādājot grābekļus un lāpstas pavasara lauku darbiem, viņas uzmanību piesaistīja mājas apstākļos audzējamu šampinjonu komplekts – micēlijs un īpašs audzēšanas substrāts. Turklāt ar atlaidi tas bija nopērkams par nepilniem septiņiem eiro. Daudz nedomājot, Maija nolēma izmēģināt spēkus sēņu audzēšanā un vienu komplektu iegādājās.

    PDz viņa atzīst, ka pirkums bija tā vērts.

    «Viens šampinjons tagad ir izaudzis. Tāds stingrs un kārtīgs! Tam līdzās veidojas arī jauni aizmetnīši – mazas podziņas. Dārgs gan sanāca tas viens šampinjons, bet, ņemot vērā brīnumu, ka vispār kaut kas izauga, jāpriecājas,» teic Maija. Viņa cer, ka attīstīsies arī pārējās sēnes un, kā solīts audzēšanas pamācībā, ar viena šampinjona ražu nebūs jāapmierinās.

    Stāstot par tehnoloģiju, kā audzē sēnes, Maija teic, ka micēlijs bija jāievieto kastē salmos, tam virsū jāuzber zeme un katru dienu mazliet jāaplaista. Pirmais šampinjons galvu no substrāta izbāzis teju trīs nedēļas pēc sēņu audzēšanas sākšanas. «Jau šķita, ka nekas nesanāks! Tomēr viendien skatos – balta podziņa parādījusies!» priecājas Maija.

    Šampinjonus, kad izaugs vairāk par vienu, Sējāne plāno izmantot savā iecienītajā zupā, kas tiek taisīta taizemiešu gaumē, klāt pieliekot vistas gaļu un garneles.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē