• «Mieriņš» Leons Krivāns pirms Lieldienām vienmēr sakrāsoja visvairāk olu un sabēra zaķa spiras

    Slavenības
    Gita Vīksne
    17. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Leons Krivāns.
    Foto: F64
    Leons Krivāns.
    «Vienu gadu tētis bija no olām izveidojis grupas «Boney M» līdziniekus,» ar smaidu atminas aktiera Leona Krivāna meita Vivita Grigala. Pirmajās Lieldienās – savos vismīļākajos svētkos – tautā mīlētais aktieris svinētu 84. jubileju.

    Šogad būtu skaisti sakritis – 17. aprīlī ir Pirmās Lieldienas, un Leons šajā dienā atzīmētu 84. jubileju. Taču jau divus gadus viņš uz saviem mīļajiem noraugās no mākoņu maliņas.

    Pirms svētkiem viņa meita Vivita Grigala žurnālam «Privātā Dzīve» stāsta, cik ļoti tētim – TV seriāla «UgunsGrēks» leģendai Mieriņam – patikusi gatavošanās Lieldienām. «Olas parasti krāsojām īsi pirms svētkiem. Bērnībā sīpolu mizas tika tītas pie pašas olas, papildinot tās ar dažādām lapiņām un graudiņiem. Tās, kas nebija gana raibas, rotājām, ar otiņu, uzkrāsojot pūpolzarus vai ar smalku adatiņu ieskrāpējot ornamentus. Lieldienu rīts bija pārsteigumiem pilns.

    Tētis izpaudās, gan karot olas koku zaros, gan zīmējot ar krītu uz grīdas zaķa pēdas. Zaķu spiras arī bija obligātas,» smej Vivita.

    «Šim nolūkam labi derēja rozīnes šokolādē, kas šur tur tika izbērtas, norādot uz zaķu pēdām. Vienu gadu tētis bija no olām izveidojis grupas «Boney M» līdziniekus – ar čirkainiem matiem, auskariem un grūbām zobu vietā,» atceras aktiera meita.

    «Gadiem ejot, nāca arī jaunas tradīcijas. Parādījās šokolādes olas, ko zaķis bēra kurpēs un zābakos. Vienās Lieldienās mūsu bērni bija pamatīgi sagatavojušies. Pirms gulētiešanas no skapja tika izvilkti pilnīgi visi apavi un salikti uz kāpnēm līdz pat otrajam stāvam, lai Lieldienu rītā varētu salasīt šokolādes olas. Jo vairāk apavu, jo vairāk olu! Un vēl bija laiks, kad mazbērni raka dārzā zaķiem alas. Arī tajās no rīta bija atstātas olas,» stāsta viņa.

    Viena no Lieldienu rīta tradīcijām pēdējos gadus bijusi kopējas ģimenes brokastis. «Visi nācām ar savām olām, ko katrs sakrāsojis, bet tētis vienmēr bija sakrāsoja tik daudz, lai pietiktu visiem. Šī nodarbe viņam tik ļoti patika,» saka aktiera meita.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē