• Lomas dēļ aktierim Rihardam Leperam paprasīja kļūt resnākam

    Uzturs un diētas
    Gita Vīksne
    11. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Pagājušā gada nogalē kādas kinolomas dēļ uzbarojies, tagad aktieris vaiga sviedros cīnās, lai atgūtu fizisko formu. Un viņam izdodas lieliski!

    Skrien pat mīnus 17 grādos

    «Manā profesijā tas ir normāli – lomu dēļ esmu lūgts gan pieņemties svarā, gan arī pāris kilogramu nomest. Tas man nekādas grūtības nesagādā. Elementārākā recepte, lai iegūtu masu, – vienkārši vajag mazāk kustēties,» PDz stāsta aktieris Rihards Lepers, kurš šonedēļ noslēdz īpašu sev mestu izaicinājumu – no 6. janvāra dzen nost lieko svaru.

    Rihards atminas – viss sākās ar to, ka pagājušā gada novembrī viņam kāda kinoprojekta laikā palūdza mazliet pieņemties svarā. «Es pārtraucu visas sportiskās aktivitātes. Filmēties vajadzēja decembrī. Jau biju pieņēmies svarā, kad koronavīrusa dēļ filmēšanās tika pārcelta uz šo gadu!

    Svēru 93 kg – tas man ir krietni par daudz.

    Bet jau februārī ieplānoti jauni projekti! Sapratu – steigšus jāatgriežas iepriekšējā fiziskajā formā un varbūt pat tā nedaudz jāuzlabo,» atzīst Rihards.

    Uzsākot fizisko aktivitāšu maratonu, Rihards apņēmies 30 dienas bez brīvdienām aktīvi sportot. «Nolēmu katru dienu noskriet vismaz piecu kilometru garu krosiņu. Šodien, kad ir 22. izaicinājuma dienu, tas arī ir izdevies. Pārsvarā skrienu pa Rīgas parkiem, darīju to arī tad, kad termometra stabiņš noslīdzēja līdz mīnus 17 grādiem,» lepns ir Rihards. Protams, bijuši brīži, kad šķitis, ka skriešanai varbūt ir nedaudz par aukstu. «Mani motivēja citi sportotāji. Ieraugot, ka cilvēki skrien, saprotu, ja viņi to var, arī es nedrīkstu sēdēt malā,» saka aktieris.

    Tievais Lepers labāk atceroties tekstus

    Protams, paralēli skriešanai Rihards rūpīgi seko līdzi arī savām ikdienas maltītēm. «Pēc lielās izēšanās Ziemassvētkos cenšos janvārī izvēlēties sabalansētākas maltītes. No savas ēdienkartes esmu izslēdzis picas, alu un vīnu,» atzīstas aktieris. Bet arī tas vēl nav viss. Brīdī, kad viņš sācis regulāri skriet, aktieris saņēmis DCH studijas trenera Kaspara Ozoliņa uzaicinājumu pievienoties viņa tiešsaistes treniņiem. «Pie Kaspara trenējos jau agrāk, taču uz online treniņiem raudzījos ar skepsi.

    Nu esmu sapratis, ka tie ir ļoti droši pret vīrusu un arī parocīgi, jo nekur nav jābrauc. Varu sportot pats savā istabā, bet treneris seko līdzi.

    Ja ir iespēja, ņemu pat divus treniņus dienā. Ceļos septiņos no rīta, un ir pirmais treniņš. Tad skrienu krosu, palasu scenāriju, un jau ir vakars – nākamais treniņš,» par savu ikdienu teic Rihards. Viņš ir izmēģinājis arī vingrot, sekojot videoierakstiem. «Tas nav man domāts. Man labāk palīdz, ja treneris visu kontrolē un uzmundrina – saņemies, vēl 10 sekundes… kājas turi nedaudz zemāk!» nosmej Rihards.

    Ar savām aktivitātēm aktieris dalās arī sociālajos tīklos un jau saņēmis vēstules no cilvēkiem, kas atzinušies – Rihards viņus iedvesmo sportot. «Par to man ir visliekākais prieks,» saka aktieris, kuram divu nedēļu laikā ir izdevies atbrīvoties no 7,5 kg. Rihards uzsver, ka sportiskās aktivitātes viņam palīdz uzturēt sevi formā ne tikai fiziski, bet arī garīgi. «Trenētam cilvēkam ir vairāk enerģijas. Esmu pamanījis, ka vieglāk izdodas arī iegaumēt tekstus,» pavēsta Rihards.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē