• Likvidētās Bankas Baltija prezidents Freimanis no baņķiera kļuvis par mācītāju

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    2. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Likvidētās Bankas Baltija prezidents 74 gadu vecumā ordinēts palīgmācītāja pakāpē.

    Var darīt visu to pašu, ko mācītājs

    «Man grūti saprast, kāpēc saistībā ar manu kalpošanu baznīcā, šobrīd ir sacelta tāda ažiotāža. Es tiešām nezinu, kāpēc cilvēkus tas satrauc. Jau trešo gadu kalpoju šajā draudzē, un tā tiešām nav nekāda sensācija,» PDz norāda Tālis Freimanis. Viņš teic, ka strādā Rīgas Jaunās Svētās Ģertrūdes baznīcā un Rīgas Svētā Gara draudzē.

    «Savā draudzē no cilvēkiem nekādas negācijas pret sevi neizjūtu. Ja kādam ir bijuši jautājumi, savu viedokli esmu izklāstījis. Taču katram cilvēkam uz lietām var būt savs skatījums, tāpēc jau mēs dzīvojam tādā pasaulē, kādā dzīvojam, neko nevar darīt,» piebilst viņš.

    Runājot par jauno palīgmācītāja amatu, Freimanis teic, ka tas ir teju tas pats, kas mācītājs. «Palīgmācītājs ir tiesīgs veikt visas tās pašas darbības, ko mācītājs – kristīt, laulāt… Ja runājam līdzībās, komunistu laikos, kad beidza augstskolu, sākumā bija – jaunais speciālists. Līdzīgi ir te. Kad piešķir amata krustu, kļūst par mācītāju. Šis posms var ilgt līdz pieciem gadiem,» skaidro Tālis.

    Attiecībā uz Freimani veic izņēmumu

    To, ka Freimanis pēc soda izciešanas par bankas novešanu līdz bankrotam nolēmis savu dzīvi veltīt kalpošanai Dievam un baznīcai, PDz rakstīja 2018. gadā. Līdz ordinēšanai par palīgmācītāju viņš baznīcā pildīja evaņģēlista pienākumus.

    Uz PDz jautājumu, kā viņš, būdams basketbolists un diplomēts ekonomists, pievērsies reliģijai, Freimanis pirms pāris gadiem pauda: «Sajutu Svētā gara aicinājumu… 1997. gadā traģiskā autokatastrofā zaudējām savu vienīgo meitu. Šī nelaime uz visiem laikiem mainīja manu dzīvi un noveda pie pārliecības, ka mūs vada Dievs. Nebija tā, ka mani kāds mudināja meklēt mierinājumu ticībā. Uz baznīcu mani neviens ar varu nevilka, līdz lēmumam nonācu pats,» toreiz teica Freimanis.

    Kļūšana par mācītāju nekad nav bijis Freimaņa pašmērķis.

    Turklāt draudzes satversmē rakstīts, ka mācītājs nevar būt vecāks par 70 gadiem. Freimanim ir jau 74. «Tā ir, bet draudze manis dēļ radīja izņēmumu,» norāda palīgmācītājs.

    Naidīgajiem komentētājiem vēl labu

    Paralēli kalpošanai baznīcā, Freimanis pirms vairāk nekā gada absolvēja Lutera Akadēmijas Teoloģijas nodaļu, kur ieguva savu otro bakalaura grādu. «Tagad esmu iestājies Latvijas Kristīgajā akadēmijā teoloģijas maģistrantūrā. Tēmu maģistra darbam jau esmu izvēlējis, tomēr pagaidām nevēlos to afišēt, jo tā saistīta ar statistiskiem pētījumiem, un es vienkārši nezinu, kas tur beigās sanāks,» teic Tālis.

    Uz cilvēkiem, kuri viņu zākā par to, ka viņš pievērsies Dievam, eksbaņķieris ļaunu prātu netur.

    «Ja kāds par tevi saka sliktu, neskatoties uz to, vai tas pareizi vai ne, pateicies viņam. Lūdz par viņu, jo viņš dara Dievam tīkamu darbu. Viņš neļauj tev ieslīgt pašapmierinātībā un pašlepnumā. Galu galā tu esi Dieva kalps un tev visas lietas jāpieņem tā, kā viņš ir lēmis,» uzsver Freimanis. «Es lūdzu Dievu par visiem šiem ļaudīm, kas internetā raksta naidīgus komentārus. Lai viņiem Dievs stāv klāt un viņiem labi klājas, lai viņi ir veseli un laimīgi!»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē