• Kulakovs nedzer un nepīpē jau pusotru gadu. Kas nācis alkohola un tabakas vietā?

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    19. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Juris Kulakovs.
    Foto: F64
    Juris Kulakovs.
    «Bez alkohola var iztikt, tāpat arī bez smēķēšanas,» atklāj komponists, kurš pirms pusotra gada pateica nē kaitīgajiem ieradumiem. Toties tagad Jurim Kulakovam lielā cieņā ir dažādi saldumi.

    Komponistu, grupas «Pērkons» līderi Juri Kulakovu žurnāls «Privātā Dzīve» sastapa Mārtiņa Vilsona veidotajā muzikālās dzejas izrādes «Ziemeļnieks» pirmizrādē. Tieši Jura sarakstītā mūzika tur skanēja.

    Pēc pirmizrādes Juris ar prieku baudīja sarūpētos eklērus un saldos groziņus. Pirms pusotra gada pārstājis lietot alkoholu un pīpēt, viņš kļuvis par kaislīgu saldummīli. «Alkohola vietā tagad lietoju citu veidu ogļhidrātus, un, ja tos neiztērēju, tie pārvēršas taukos. It kā cenšos atturēties, bet man garšo. Ja sev kaut ko aizliedz, tas atkal nav veselīgi un rada diskomfortu,» nosmej Juris.

    «Cik man tās veselības palicis, tik ir.

    Režisore Žaklīna Cinovska man kādreiz iemācīja teicienu: kurš nedzer un nepīpē, tas nomirs vesels. Gribētos drīzāk dzīvot kā kādreizējais britu premjers Vinstons Čērčils. Uz jautājumu, kā izdevies nodzīvot līdz 90 gadiem, viņš atbildējis: «Drusku šampanietis no rīta, pa dienu viskijs vai armanjaks, daži cigāri un nekādas fizkultūras.» Jaunībā biju diezgan sportisks, bet tagad ar fizkultūru neaizraujos,» atzīstas Kulakovs.

    Pagājušā gada pavasarī pirms 63. dzimšanas dienas Kulakovs piedzīvoja smagas veselības problēmas, kuru dēļ vajadzēja pat likties slimnīcā. Atlabis viņš jau smaidīja un paziņoja: «Baumas par manu nāvi ir stipri pārspīlētas! Manos plānos ir vēl kādu brīdi padzīvot šajā pasaulē.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē