• Kristīne Krūze-Hermane iznāk no gleznas – ar ložmetēju un patronu lentēm

    Slavenības
    Gita Vīksne
    28. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM, INTERNETA
    Aktrise seriālā bērniem Mazā Mula lielajā mākslas pasaulē noslēguma sērijā iejutās grafiķa Kārļa Padega gleznā Madonna ar ložmetēju.

    «Tā man ir pirmā pieredze, filmējoties bērniem paredzētā saturā,» par piedalīšanos seriālā, kas rosina vēlmi bērnam iztēloties un iepazīstināt ar latviešu mākslas darbiem, PDz saka triju bērnu māmiņa aktrise Kristīne Krūze-Hermane.

    Jau kopš septembra izklaides platformā Tet+ var sekot līdzi seriāla galvenās varones Mazās Mulas piedzīvojumiem, satiekoties ar Latvijā cienījamiem māksliniekiem un viņu darbu varoņiem, kas pēkšņi atdzīvojas.

    Lāčplēša dienas nedēļā atdzīvosies viena no ievērojamākajām latviešu grafiķa Kārļa Padega gleznām Madonna ar ložmetēju. Tajā attēlota karavīru grupa, kas uz pleciem nes patronu lentām noklātu Madonnu ar ložmetēju rokās.

    «Ierocis, kas tika izmantots filmēšanā, patiesi bija ļoti smags. Man nācās to balstīt uz kājas,» bērnu seriāla noslēguma sērijas filmēšanas dienu atminas Kristīne. «Izaicinošākais visā bija tas, ka vajadzēja piedomāt, lai aktierspēle nav pārāk drūma un dramatiska, kaut arī gleznas sižets to paredz,» teic Kristīne.

    Atzinīgus vārdus viņa velta seriāla galvenajai varonei mazajai Mulai, kuras tēlā iejutās režisora Andreja Ēķa mazmeita Emīlija Ēķe. «Viņa ir tīrradnis, un esmu pārliecināta, ka mēs par viņu vēl daudz dzirdēsim. Man bija ļoti viegli sastrādāties ar visu filmēšanas komandu, un esmu ļoti pateicīga seriāla producentei Dainai Gāgai-Ēķei par šo iespēju,» atklāj Kristīne.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē