• Kaupers un Grūbe vada naktsklubu — vieta, kur var satikt Prāta vētru!

    Slavenības
    Gita Vīksne
    6. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA, INSTAGRAM
    Februārī skaļākās ballītes Rīgā iegriezuši Dailes teātra aktieris un grupas Prāta Vētra solists. Viņu rokās nonācis viens no slavenākajiem Rīgas naktsklubiem, kuram nu dots nosaukums Kadagi Piens.

    Atpūta no skatuves

    «Neviens no mums nav biznesa haizivs – mēs esam vienkārši lauku čaļi, kuriem ir degsme un interese darboties,» par saimniekošanu jaunajā Rīgas klubā Kadagi Piens PDz saka Dailes teātra aktieris Dainis Grūbe. Viņš kopā ar grupas Prāta vētra solistu Renāru Kauperu un vēl trim domubiedriem uzņēmušies vadīt naktsklubu. «Jā, Renārs arī ir mūsu Kadagi komandā. Viņam tas šķiet ļoti interesanti. Mūsu abi stāsti ir līdzīgi – nākam no pilnīgi citas pasaules un ejam iekšā nezināmajā. Savā ziņā tā mums abiem ir arī lieliska iespēja atpūsties no skatuves,» uzskata Dainis. 

    Laimīgā nejaušība

    Jau pusotru gadu Dainis kopā ar pavāru Kārli Muginu un juristu Ģirtu Dombrovski vada hotdogu ēstuvi Kadagi Āgenskalnā, un tur trijotnei pievienojās arī Latvijā iemīļotais mūziķis Kaupers. «Āgenskalna Kadagi ziemas periodā ir slēgts, tā būs līdz aprīlim. Tie, kas strādāja Āgenskalnā, tagad ir pārnākuši uz Pienu. Priecājos, ka beidzot esam pašā Rīgas centrā, par ko sapņojām jau sen,» saka aktieris. Piemērotas telpas savam biznesam viņš meklējis pusgadu, un bija jau noskatīts labs variants netālu no Vecrīgas. «Taču beigās viss izvērtā tā – ja mēs pie šīm telpām tiktu, tad konkurētu ar kaimiņiem – tur esošiem ēdinātājiem. Lai gan no biznesa viedokļa konkurence ir normāla parādība, citiem bija pretenzijas, un pie telpām mēs netikām,» atceras Dainis.

    Saņēmuši atteikumu, Kadagi komanda devās uz klubu Piens. Tur sarunā kluba īpašnieku Ģirtu Upīti pamazām dzimusi ideja apvienoties. «Ģirts neslēpa, ka klubam nepieciešams restarts. Pienam vajadzēja jaunas asinis un spēku. Cilvēkus, kas būtu gatavi entuziastiski darboties, un mēs tādi esam,» saka Dainis. Tā viņš kļuva par apvienotā kluba Kadagi Piens līdzīpašnieku. «Mums sakrita domas par virzienu, kādā gribam iet. Ir izveidojusies forša komanda. Pateicoties kopējai enerģijai un domu apmaiņai, esam uz viena viļņa.»

    Ballīte katru dienu

    «Piena nosaukumu nemainīsim, jo klubs pastāv jau 11 gadu. Tas ir zīmols, kuru zina daudzi, kas baudījuši Rīgas naktsdzīvi. Nosaukumam tikai pievienojām vārdu Kadagi, jo nevēlamies aizbiedēt jau esošos Piena klientus ar pēkšņām pārmaiņām,» skaidro Dainis.

    «Kadagi Piens jaunais sauklis ir Weekend Every Day – brīvdienas katru dienu.

    Pie mums var nākt jebkurā nedēļas dienā, un te vienmēr kaut kas notiks.

    Pirmdienās būs izstādes un filmu vakari, otrdienās – prāta spēles, trešdienās saglabāsim līdz šim rīkotās pusnakts vakariņas ar dejām, ceturtdienās būs austeres un bezgrēka mini hotdogi, piektdienās rīkosim bingo vakarus, bet sestdienās būs ballīte līdz rīta gaismai. Svētdienās savukārt piedāvāsim gardus brančus. Kadagi Piens var nobaudīt arī brīnišķīgas pusdienas ar trim ēdieniem. Pats to bieži daru starp mēģinājumiem teātrī,» stāsta Dainis.

    Paralēli kluba vadīšanai viņš turpina strādāt Dailes teātrī un filmējas TV seriālā Viss pa jaunam.

    «Jau kādu laiku dzīvoju pēc principa – jo vairāk dari, jo vairāk vari izdarīt,» teic Dainis. «Mans primārais darbs ir Dailes teātris, kur strādāju uz pilnu slodzi un prom iet netaisos. Martā un maijā būšu divās pirmizrādēs, kurām nopietni gatavojos. No rīta parasti dodos uz mēģinājumiem teātrī. Pēc tam pēc bērniem uz skolu un dārziņu un veltu laiku ģimenei. Vakarā braucu uz teātri spēlēt izrādi vai arī dodos uz mēģinājumu. Pirms teātra vai pēc tā ieskrienu Kadagi Pienā. Vēlus vakarus un dažkārt arī naktis pavadu, filmējoties seriālā. Visu var saplānot, un es ne par ko nesūdzos. Galvenais ir gribēšana. Ja tās nav, sākas čīkstēšana,» apņēmīgi paziņo Dainis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē