• Kašers izglābj komiķi no parādu bedres un ziedo arī bērniem

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    4. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64, no privātā arhīva
    Multimākslinieks šogad vairākkārt sniedzis palīdzīgu roku līdzcilvēkiem. Rudenī viņš izglāba savu izmisušo kolēģi no parādiem, bet Ziemassvētkos ziedoja naudas balvu bērniem ar īpašām vajadzībām.

    TV šova Četri uz koferiem uzvarētājam Kašeram, kurš šogad kļuvis arī par labdarības akcijas Eņģeļi pār Latviju vēstnesi, pienācās naudas balva – 1000 eiro. To viņš izvēlējās ziedot biedrībai Saulstariņi Alūksnē, lai atbalstītu bērnus un jauniešus ar īpašām vajadzībām. Ar šo biedrību Kašeru saista draudzība vairāku gadu garumā. Viņš nekad nav varējis palikt malā, ja zinājis – var mainīt kāda cilvēka dzīvi uz labu.

    Kašers rīkojās arī septembrī, kad žurnālā Privātā Dzīve izlasīja savas kolēģes, tautā iemīļotas komiķes Jolandas Suvorovas bēdu stāstu. Jolandas dzīve beidzamos gadus nav bijusi viegla – ik pa laikam nākas cīnīties ar trūkumu. Taču pandēmijas laikā problēmas samilzušas teju lielos apmēros.

    Pensija ir niecīga, Jolandai ir cukura diabēts, un tā ārstēšanai katru mēnesi nepieciešami līdzekļi. Kovida dēļ Suvorovas iespējas kaut ko nopelnīt radošajos projektos saruka pavisam. Maksa par dzīvokli tika atlikta no mēneša uz mēnesi, rudenī parāds jau bija palielinājies līdz 400 eiro…  Kad namu pārvaldē viņai atteica pagarināt atmaksas termiņu, Jolanda atzinās – pat domājusi par pašnāvību.

    Kašers, to uzzinot, bija satriekts. Viņš aicināja savus draugus un paziņas finansiāli atbalstīt aktrisi, un dienas laikā atsaucās vairāk nekā 50 cilvēku.

    «Man prieks, ka cilvēcība Latvijā nav zudusi, pat ņemot vērā kovida situāciju, kad visi cīnās, kā nu prot,» PDz atzina multimākslinieks.

    Arī tagad, atceroties Kašera labo darbu, Jolandai birst aizkustinājuma asaras. «Pat negaidīju, ka tik daudz cilvēku mani atceras! Es biju tik apjukusi, apraudājos un pateicos Dievam. Ar saziedoto naudu ne tikai samaksāju parādu, bet arī pietaupīju naudiņu priekšdienām. Tā es vēl trīs mēnešus varēju samaksāt par dzīvokli. Tagad gan jādomā, kā dzīvot tālāk,» atklāta ir Jolanda.

    Paļauties uz radiniekiem aktrise nevar. Jolanda teic, ka arī viņas meitai ārzemēs neklājas viegli – algas izmaksa šajos laikos kavējas, turklāt viņa viena audzina dēlu. «Rudenī mana bēda bija tik liela, ka negribēju dzīvot – un to es pat ienaidniekam nenovēlu. Bet, kad iedomājos, ka pēc tam presē uzrakstīs – Suvorova sev padarīja galu –, sapratu – nē, tas būs vēl trakāk,» saka aktrise un piebilst – pāris reižu jau bijusi starp dzīvību un nāvi. «Tāpēc arī šoreiz nospriedu – ja reiz izķepurojos, tātad savu mūžu vēl neesmu nodzīvojusi. Esmu taču dzimusi Vērša gadā – jaunajam gadam tad jābūt labam,» pārliecināta ir viņa.

    Tautā iemīļotā komiķe Jolanda Suvorova

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē