• Īpašs mūzikas pasākums ar The Sound Poets, Goran Gora un citiem mūziķiem Neikenkalna dabas koncertzālē

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jau šo sestdien, 6.jūlijā, Ne ikenkalna dabas koncertzālē Dikļos pirmo reizi kopā pulcēsies varena pašmāju un ārvalstu mūziķu kompānija – The Sound Poets, Goran Gora, Alise Joste, Ezeri, Kārlis Kazāks un rokgrupas Frankie Animal (Igaunija), Storme (Lielbritānija) un citi – aicinot izbaudīt dienu mūzikā un iepazīt īpašas vietas auru, informē pasākuma rīkotāji.

    VIRZSKAŅA ļaus saausīties un sadzirdēt mūziku īpašā vietā – Neikenkalna dabas koncertzālē, Dikļos, kur pirms 155 gadiem tika aizsākta nerimstoša mīlestība latviešu dziedāšanai un kopā sanākšanai – Dziesmu svētkiem. Ar cieņu pret vietu un sajūtām izveidotā koncertzāle veidota teju maģiskā mijiedarbībā gan ar dabu, gan skatītājiem.

    Lai gan mūzika šajā koncertzālē skan bieži, pirmo reizi te vienkopus būs pulcējušies tik daudz mūziķi, kuri skaņu virzīs  laikmetīgās mūzikas virzienā. Jāpiezīmē, ka šī ir pirmā grupas Storme (Lielbritānija) uzstāšanās Latvijā. Kritiķu atzinumi un dueta radītās mūzikas skaņas paredz tiem ļoti jaudīgu nākotni. 

    Pasākuma iekļaušana šīs vasaras plānos ļaus iepazīt mazu daļiņu skaistās Latvijas, paviesojoties vietā, kur arhitektūra nenomāc dabu, bet organiski tajā iekļaujas. Un vieta tiešām redzēšanas un būšanas vērta – te izrādīta cieņa pret senatni mūsdienīgā veidā, ne velti Neikenkalna dabas koncertzāle kategorijā – AINAVA novērtēta kā Gada labākā būve Latvijā 2014.

    «Skaņas virzību saklausīt aicināts ikviens, ņemot līdzi bērnus, draugus, draudzīgus suņus un paziņas. Var neņemt līdzi nevienu un atbraukt vienatnē, lai saplūstu ar vietu un mūziku. Kā labpatīkas. Turklāt bērniem līdz 18 g.v., nākot kopā ar vecākiem –  ieeja bez maksas,» norāda organizatori.

    Visas dienas laikā nodarbes un savu virzību varēs atrast ikviens, kurš būs atbraucis. Būs ZAAO un zinātkāres centra ZIINO aktivitātes bērniem, garšīgas ēdamlietas, našķi un darīšanas. Pasākuma viesi aicināti ņemt līdzi savas ūdens pudeles, jo teritorijā būs iekārtots ūdens uzpildes punkts.

    Biļešu cena 15 eiro līdz 5. jūlijam. Pasākuma dienā – 20 eiro.

    Pasākuma plāns:

    Plkst. 12.00 Dikļu pūtēju orķestra sveiciens sanākušajiem.

    Sudraba birzs skatuve

    • 12.30 Alise Joste
    • 13.30 LEILALI
    • 14.30 SUS DUNGO

    Debesu apvākotā skatuve

    • 16.00 DONI TONDO 
    • 17.00 EZERI
    • 18.00 MICK PEDAJA / Igaunija
    • 19.00 GORAN GORA
    • 20.00 THE SOUND POETS 
    • 21.00 STORME/ Lielbritānija
    • 22.00 FRANKIE ANIMAL / Igaunija
    • 23.00 KĀRLIS KAZĀKS un rokgrupa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē