• Ielūkojamies Sandas Dejus garderobē

    Personības
    Lelde Lūse
    16. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dmitrijs Suļžics (F64)
    Vairākus gadus mēs pazinām tikai viņas balsi radio, bet tagad ir pienācis laiks Sandas personībai dzirkstīt arī TV ekrānos. PDz ielūkojās jaunā raidījuma Ko tu proti, Latvija? vadītājas garderobē, par kuru viņa saka: «Man patīk lietas, aiz kurām slēpjas stāsts un kuras nekad nenoveco.»

    Oda latviešu dizaineriem

    «Dizaineres Zanes Porietes radīto jaciņu pirms pāris gadiem iegādājos veikalā Paviljons. Man ļoti patīk latviešu dizaineru lietas un ne tikai populāru mākslinieku darbi. Bieži vien pērku arī dažādus aksesuārus amatnieku tirdziņos.  Šo jaciņu mēdzu valkāt ikdienā, pārsvarā tas ir mans darbs radio vai televīzijā. Vienmēr var gadīties, ka tieši šodien man jāintervē Intars Busulis vai Latvijas prezidents, tādēļ mana ikdiena un svētki nereti ir sinonīmi. Darbs bieži paredz arī valkāt augstpapēžu kurpes, tomēr ikdienā man ir svarīgs ērtums.»

    «Šie ir mani kāzu svārki, un to autore ir zīmola Recycled.lv dizainere Anna Aizsilniece. Viņa rada jaunus tērpus, otrreiz izmantojot dažādus materiālus. Kādā modes žurnālā ieraudzīju viņas kolekcijas tērpus, kas darināti no vīriešu krekliem, un uzreiz sapratu – tas lieliski saskan ar manu un vīra dzīves filozofiju par atkritumu pārstrādi. Arī vīram kāzu fraka bija darināta no divām citām frakām.»

    «Šis T krekls ir mana dāvana sev. To darinājis mans novadnieks Dainis Rudens, un dizainā ir izmantota Gunāra Bindes slavena fotogrāfija. Šādā tērpā es pavisam noteikti varētu aiziet uz Spēlmaņu nakti, vai arī uz tā afterpārtiju.»

    Spoguļkarpa festivālā

    «Šī spoguļkarpas jaka tika iegādāta speciāli Positivus festivālam, kurā esmu vadījusi arī vienu pasākumu. Man šķiet, skatuves tērpiem nedaudz ir jāatšķiras no ikdienas drēbēm, taču tajā pašā laikā skatuves cilvēks arī var atļauties ienest šiku ikdienā. Melnā ir pamatkrāsa manā garderobē, jo bieži vien pasākumos scenogrāfija jau ir pietiekami koša.»

    Svētku apkakle ar senu vēsturi

    «Šādu tērpu parasti velku uz Ziemassvētku pasākumiem vai Jaungada ballēm. Manai mammai viņas 25. gadu jubilejā mednieks uzdāvināja divas lapsādas, no kurām mana vecmāmiņa uzšuva apkakles. Mamma šo apkakli uzticējusi man, un es viņu ar milzīgu cieņu arī valkāju.  Zīmola Amoralle kleitas bieži izvēlos pasākuma vadīšanai. Tajās ir ērti strādāt, un vienlaikus tās ir arī ļoti sievišķīgas un skaistas. Turklāt šīm kleitām ir kabatas!»

    Sociāli forša soma

    «Šī soma ir zīmola BlindArt darinājums. Neredzīgi cilvēki pagatavo audumu, no kura dizaineri pēc tam taisa somas un spilvenus. Manuprāt, šī ir sociāli forša soma – ne tikai skaists dizains, bet arī pievienotā vērtība.»

    Antras Liedskalniņas vēdeklis

    «Vēdeklis maksāja krietni vairāk, nekā varēju atļauties brīdī, kad to pirms vairākiem gadiem iegādājos izsolē. Tas ir izcilās aktrises Antras Liedskalniņas vēdeklis no izrādes Ilgu tramvajs, un visi izsolē iegūtie līdzekļi tika veltīti aktieriem senioriem. Teātris man ir ārkārtīgi mīļš. Pagaidām gan vēdekli nekur praktiski neesmu lietojusi, taču Spēlmaņu nakts varētu būt vieta, kur ar tādu aksesuāru doties.»

    Atgādinājums par saknēm

    «Šī piespraudīte man ir ļoti mīļa, jo tā simbolizē manas saknes. Uz tās ir mans dzimšanas gads un mana dzimtā vieta. Karnevāli Gaiziņā bija un aizvien ir leģendāri!»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē