• Guntara Rača brālis Andris sācis muzicēt: Starp astroloģiju un mūziku saredzu milzīgu sakarību

    Slavenības
    Gita Vīksne
    22. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: VLADISLAVS PROŠKINS (F64)
    Mūziķa un dzejnieka Guntara Rača brālis ir populārs astrologs, bet izrādās, ka arī viņam mūzika nav sveša. Andris Račs pārsteidza, spēlējot ģitāru un dziedot kopā ar savām atvasēm.

    Pats raksta dziesmas

    «Muzicēšana hobija līmenī man ir bijusi tuva visu dzīvi,» savas jaunākās grāmatas Ceļā uz mīlestību atklāšanas svētkos Jūrmalas Centrālajā bibliotēkā PDz atzinās Latvijā populārais astrologs Andris Račs. Virtuozi spēlējot ģitāru, viņš kopā ar meitām Simonu un Loretu un dēlu Ričardu klātesošos pārsteidza ar vairākām paša sacerētām dziesmām.

    «Savulaik pat bija doma, ka mūzika varētu kļūt par manu pamatprofesiju. Bērnībā spēlēju bungas, taču, kad mamma skolas laikā ļāva izvēlēties, ar ko gribu nopietnāk nodarboties – mūziku vai sportu –, izvēlējos sportu,» stāsta Andris.

    Tagad viņš atzīst – priecātos, ja vecāki tomēr būtu likuši mācīties arī mūziku. Astrologs dziesmas spēlējot pēc dzirdes, nevis notīm.

    «Ja ienāk prātā kāda intonācija vai meldiņš, ierakstu to diktofonā. Ir sakrājies patiešām daudz,» teic Račs, kas sarakstījis gan melodijas, gan vārdus. «Latvijā ir tūkstošiem cilvēku, kas paši kaut ko sacer, tādēļ neuzskatu, ka tas ir kas īpašs,» atzīst viņš. «Manā YouTube kanālā patlaban var noklausīties piecas dziesmas,» atklāj astrologs, ar kura muzikālo veikumu var iepazīties arī Spotify un iTunes.

    Muzikālu bērnu tētis

    Sešu bērnu tēva iedvesmas avots ir viņa atvases, kas apgūst mūziku Rīgas Doma kora skolā un ir piedalījušās arī dziesmu ierakstos. «Tētis pastrādā ar klientiem, nopelna naudiņu un samaksā par studiju,» smaidot saka Andris.

    «Loretai ir brīnišķīga balss, un par to es kārtējo reizi pārliecinājos Rīgas Doma kora skolas koncertā. Ričards spēlē klavieres, savukārt vecākā meita Simona ir leģendārās dziesminieces Austras Pumpures audzēkne – Austrasbērns. Viņa Liepājā vada bērnu vokālo ansambli Dimantiņi. Imanta Kalniņa daiļradei veltītājā jauno izpildītāju konkursā Jaunās zvaigznes Simona savulaik ieguva 2. vietu,» ar savām muzikālajām atvasēm lepojas astrologs.

    Vaicāts, vai plāno ar bērniem arī kādu nopietnāku kopēju koncertu, viņš atzīst: «Tas būtu mans sapnis! Man ļoti patīk šāds formāts – satikšanās ar domubiedriem brīvā un nepiespiestā gaisotnē. Ikdienā man ir jāstrādā ar prātu, turpretī šeit varu likt lietā arī izjūtas. Lai gan – starp astroloģiju un mūziku saredzu milzīgu sakarību. Arī astroloģijā ir ritmi, tikai citādāki nekā mūzikā.»

    Brālis kritizējis sentimentālos dzejoļus

    Uz jautājumu, vai astrologa veikumu ir noklausījies arī viņa brālis mūziķis, dzejnieks un mūzikas izdevējs Guntars Račs, Andris saka: «Jā, un viņš teica, ka šis viss izskatoties pēc tā, ka gatavoju materiālu jaunam bērnu mūzikas albumam. Par to vēl neesmu domājis. Kad būs desmit un vairāk dziesmu, paskatīšos.» Astrologs norāda – muzikālajās aktivitātēs no brāļa neesot ietekmējies.

    «Drīzāk otrādi. Kad jaunībā rakstīju savus pirmos dzejoļus, brālis man aizrādīja, ka tie ir pārāk sentimentāli. Tagad skatos, ka viņš pats raksta par mīlestību un puķītēm – tieši tāpat kā savulaik es! Priecājos, ka Guntars ir atvēris savu sirdi un nekautrējas no jūtām,» teic Andris.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē