• FOTO. Roberto pēc mātes nāves saņēmis iespaidīgu mantojumu: Negribu pieņemt to, kas noticis

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    12. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Šī būs pirmā Mātes diena, kad mūziķis un TV raidījumu vadītājs Roberto Meloni nevarēs piezvanīt savai mammai. Ir pagājuši divi mēneši kopš viņas aiziešanas, bet viņš vēl aizvien nespēj to pieņemt.

    Maijā Roberto Meloni dosies uz savām dzimtas mājām nelielajā Sardīnijas pilsētiņā Ardarā. «Kad pirku biļetes, biju domājis, ka lidošu turp, lai pavadītu laiku ar mammu. Bet sanāca citādāk,» skumji saka viņš. Šajā pavasarī dziedātāja māte Bindžeda 84 gadu vecumā aizmiga mūžīgā miegā. «Joprojām neesmu to sagremojis. Negribu pieņemt to, kas noticis.

    Brīžiem pieķeru sevi pie domas – kāpēc mamma nav zvanījusi? Un tad atceros, ka viņas vairs nav…

    Taču mammai pēdējā laikā bija ļoti slikti. Un tad, kad mēs visi pieci bērni bijām klāt, viņa varēja aiziet mūžībā ar mierīgu sirdi,» saka Meloni. Viņš atceras – Bindžeda savas atvases salīdzinājusi ar pieciem pirkstiem, kas ir kopā, bet tomēr – katrs tik atšķirīgs. Roberto ir pastarītis, tāpēc tika īpaši lolots. «Mēs ar mammu esam līdzīga rakstura – traki, enerģiski un skaļi. Viņa bija krāšņa, stipra sieviete, kas cēlās četros no rīta un smagi strādāja fermā līdz vēlam vakaram. Un vēl viņa audzināja mūs. Apbrīnojami, kā spēja ar visu tikt galā,» saka Meloni. «Mums ar mammu gāja jautri. Atceros, kā mēģināju viņai iemācīt latviešu valodu, bet mamma negribēja, jo baidījās, ka iemācīšu sliktus vārdus,» pasmaida viņš.

    Pilsētiņā, kurā ir tikai ap 800 iedzīvotāju, viņa mamma bijusi vietējā slavenība. «Pretī mūsu māja ir pilsētas dome, un mamma kopā ar draudzenēm mēdza tur sēdēt un dēvēja sevi par parlamentu. Jokoja: «Nu, ko mēs šodien nolemsim?» Pie viņām mēdza piestāt mērs, kurš vienmēr laipni aprunājās,» stāsta Meloni. Tagad mammas māja novēlēta Roberto. «Esmu sācis to remontēt. Varbūt kādreiz tur būs viesu nams ar nosaukumu «Bingedda», jo uz mazo pilsētiņu mēdz braukt latvieši un meklē, kur dzīvojis Roberto. Ja kāds pasaka vārdu Lettonia, viņam visas durvis ir vaļā,» saka Meloni.

    Dzimtas mājā izveidots īpašs piemiņas stūrītis. «Mums ir mammas, tēta un citu aizgājušo radinieku bildes. Par godu mammai mājās vienmēr būs kallas, jo tie bija viņas iemīļotie ziedi. Savukārt mājās Rīgā man ir mammas bilde,» saka Roberto un piebilst – vēl viens mammas foto viņam ir telefonā, lai vienmēr būtu līdzi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē