• FOTO: Slavenības līksmo karnevālā – Justs ar eņģela spārniem, Brekte – kā terorists

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    5. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Justs Sirmais.
    Foto: F64
    Justs Sirmais.
    Pēc triju gadu pauzes Latvijas Mākslas akadēmijā ar vērienu atgriezās karnevāls. Šā gada tēma bija noteikta: «Rītausmas fortūna». Aiz maskām bija paslēpušies arī populāri ļaudis, vēsta žurnāls «Privātā Dzīve».

    Mūziķis Justs Sirmais pa akadēmijas telpām plivinājās ar eņģeļa spārniem. «Šis ir mans trešais karnevāls. Šoreiz neko speciāli nepirku, jo ar tērpiem un aksesuāriem izlīdzēja draugi. Gribēju uzvilkt eņģeļa spārnus, jo tie, manuprāt, simbolizē to, ka mēs visi esam rītausmas un veiksmes bērni. Un rītausmu var sagaidīt arī šādi – dejojot līdz astoņiem rītā skaļas mūzikas pavadībā.»

    «Kā jau ierasts, ar domubiedriem karnevālā veidojām alternatīvās mūzikas telpu, un šogad ironiskā veidā aktualizējām jautājumu par civilizācijas nākotni,» saka akadēmijas profesors un mākslinieks Kristians Brekte. Viņš vakara gaitā nomainīja pat vairākus tērpus. Viens no tiem bija īpaši baiss – Brekte parādījās akadēmijas telpās terorista veidolā un ar ieroci rokās.

    «Airsoft šautene bija vairāk performatīvs akts.

    Nevajag aizmirst, ka ieroči ir kļuvuši par ikdienišķiem objektiem tepat mums kaimiņos, un nav garantijas, ka tā nenotiks arī pie mums.

    Savukārt sejas maskas saistās ar dalību muzikālajā apvienībā «+K+M+B». Mūsu skatuves tēls radies, iedvesmojoties no maģiskā un garīgā pētniecības,» skaidro mākslinieks. «Izšūto masku speciāli mūsu muzikālajai apvienībai gatavoja māksliniece Viktorija Karabajeva-Pavlova, bet nikābu izvēlējos, jo ar grupu caur skaņas mediju šoreiz pētījām tieši raudu dziesmas.»

    Kā saģērbušušies bija citi sabiedrībā zināmi ļaudis?

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē