• FOTO: Modes eksperti vērtē slavenību tērpus Jūrmalas festivālā

    Stils
    Evija Kalnbērza
    16. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ģirts Ozoliņš un Vladislavs Proškins (F64)
    Modes un stila eksperti Deniss Ševeļovs un Guna Leiškalne-Rokk atzīst – pandēmijas laikā ļaudis sailgojušies pēc vasaras festivāliem, un tagad iziešanu sabiedrība bauda īpaši. Tas atspoguļojas arī viņu tērpos.

    Akadēmisks paraugs

    Psihoterapeite Gunta Ancāne ar mazmeitu

    Deniss: Manuprāt, Ancānes kundze izskatās atbilstoši situācijai un vietai – Dzintaru koncertzālei. Kārtējais apliecinājums tam, ka mūsu sabiedrībā dāmas no akadēmiskās vides prot ģērbties pieklājīgi. Prieks, ka mazmeitai ir lielisks paraugs, kam līdzināties.

    Guna: Abas dāmas atbilst ierastajam Jūrmalas koncertu apmeklētāju dreskodam. Gunta apdomīgi ir paņēmusi līdzi šalles, kas saskan ar tērpiem.

    Lietišķā lēdija

    Gunda Vaivode, Latvijas Radio 3 programmas Klasika direktore

    Deniss: Ikdienišķs, daļēji formāls tēls. Šādi varētu izskatīties kāda bankas filiāles speciāliste. Iespējams, žakete un zīda blūze varētu piešķirt svinīgumu šim tēlam.

    Guna: Gunda ir ļoti domājusi par savu veidolu. Kurpju un svārku krāsa gandrīz neatšķiras, un balta blūze vienmēr ir nekļūdīga izvēle. Man viss patīk!

    Smalka elegance

    Indra Lūkina, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra direktore

    Deniss: Kopumā veiksmīgs tēls, taču klasiskas samta laiviņas un strukturētāka klačsomiņa piešķirtu tēlam vairāk elegances.

    Guna: Man ļoti patīk šis tērps. Soma piemeklēta ideāli – tās krāsa lieliski piestāv kleitai, bet smalkais materiāls koptēlam piešķir vakara pasākumam piedienīgu eleganci. Arī somas izmērs atbilst koncertu dreskodam. Arī kurpēm nav ne vainas, varbūt vienīgi būtu gribējies pelēcīgāku toni.

    Kūrortpilsētas klasika

    Bijušais Rīgas brīvostas vadītājs Leonīds Loginovs ar dzīvesbiedri Irinu Gorbatikovu

    Deniss: Uzvalkam nav ne vainas, tikai tā krāsa… Kūrortpilsētā tomēr iederas gaišie toņi. Tad arī pavadones kleita izceltos vēl labāk.

    Guna: No pirmā skatiena ir skaidrs, ka šis pāris Jūrmalas pasākumus apmeklē ne pirmo reizi. Kundzei mugurā ir burvīga Diane Von Furstenberg zīda kleita, kuras apdruka lieliski saskan ar zaļojošo apkārtni, bet fasons piestāv valkātājai. Loginova kungs ir ģērbies klasiski, baltais krekls piešķir tēlam svinīgumu, atvērta augšējā poga kaklasaites vietā piestāv vasaras pasākumam brīvā dabā.

    Ideāls vasaras mētelis

    Latvijas Televīzijas mūzikas žurnāliste Maija Amoliņa

    Deniss: Lielisks vasaras pusmētelis, kas piešķir svinīgumu pareiza garuma kleitai. Atkal sabiedrībai ir, no kā mācīties.

    Guna: Amoliņas kundze ir ģērbusies ļoti eleganti. Man patīk krāsu salikums, bet būtu gribējies nedaudz mazāku somiņu.

    Trūkst vasarīgu nošu

    Uzņēmējs Edgars Šīns ar dzīvesbiedri Zani Ozolu

    Deniss: Nezinu, vai Šīna kungam ir savs stilists. Domāju, ka statuss atļautu vērsties pie profesionāļiem, kas vasaras pasākumam piemeklētu loferus, chino stila bikses un bleizeri, kas nebūtu melnā krāsa. Taču pavadones tēls apliecina, ka dāmai ir gaume, varbūt arī viņa var uzņemties atbildību par Šīna garderobi. Iesaku dāmai apsvērt domu par jaunu frizūru, jo ar pagarinātu bobu viņa izskatītos neatvairāmi.

    Guna: Šīna kungs pierāda, ka nekas vīrietim nepiestāv labāk par baltu kreklu un tumši zilu žaketi. Arī bikšu garums ir izvēlēts pareizi. Ļoti patīk pavadones kleita, tai ideāli pieskaņotās laiviņas un burvīgais M-Couture ādas krekls. Tomēr nedaudz šaubos, vai krekls piestāv pārējiem šī komplekta elementiem.

    Detektīva cienīgs tēls

    Aktrise un režisore Rēzija Kalniņa

    Deniss: Visai interesanta izvēle. Domāju, tēlam noteikti ir savs tapšanas stāsts, kuru ļoti gribētu uzzināt. Botforti un vilnas mētelis vasaras vidū ir detektīva vērtas detaļas.

    Guna: Es dievinu Rēziju Kalniņu, un šis dramatiskais tēls nav nekāds izņēmums. Manuprāt, tā izvēlē viņa ir vadījusies pēc Somerseta Moema principa – jo lielāks aktieris, jo lielāka pauze, ko var interpretēt arī tā – jo spilgtāka personība, jo lielāku daudzumu melnās krāsas varēs nest. Mājas apstākļos, lūdzu, nemēģiniet to atkārtot! 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē