• FOTO: Ciemojamies restorāna Hercogs saimnieka Andra Rūmīša mājās

    Slavenības
    Gita Vīksne
    17. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: VLADISLAVS PROŠKINS (F64)
    «Esmu kā kurpnieks bez kurpēm – pavārs, kuram virtuve ir ļoti maziņa,» PDz atzīst kanāla 360TV šova 8 naži un gardēdis dalībnieks un restorānu saimnieks Andris Rūmītis , kurš mājās gatavo reti.

    Šovā 8 naži un gardēdis bagātīgi tiek apspēlēti izsmalcināti ēdieni, saviesīga kompānija, lielas virtuves, izcilākās garšvielas, atskan arī kritika un labi vēlējumi. Bet vai mājās šefpavāri darbojas tāpat kā savos restorānos? PDz devās viesos pie viena no dalībniekiem – restorānu Hercogs vadītāja Andra Rūmīša. Jau gandrīz trīs gadus viņš ir mārupietis.

    «Man ļoti patīk šī vieta – tuvu ir jūra, lidosta, Rīgas centrs un arī mana dzimtā pilsēta Dobele. Pirms tam septiņus gadus nodzīvoju Imantā, tad četrus Āgenskalnā,» stāsta Andris, kas privātmājā dzīvo kopā ar sievu un diviem bērniem – 10 gadus veco dēlu un septiņgadīgo meitu.

    «Šobrīd man mājās pat nav kārtīga naža, jo savam galvenajam japāņu zīmola Tojiro nazim izsitu pamatīgu robu.»

    «Šova sākumā visi pavāri redzami ar nažiem rokās. Un tad es savējo metu. Filmēšanas sākumā darīju to ar labo roku, bet tad operatori palūdza to paveikt ar kreiso roku – lai varētu nofilmēt no cita leņķa. Trāpīju gaismas statīvā un izsitu robu,» sagaidot PDz, atklāj Andris.

    Mājās viņš ģimenei ēdienu gatavo divreiz nedēļā.

    «Parasti viens no ēdieniem ir zupa, kuru ēdam vairākas dienas no vietas. Esmu ļoti piezemēts, nav katru dienu mājās jābūt citam ēdienam. Mūsu ģimenes topā ir frikadeļu zupa, rasoļņiks, soļanka. Sieva vāra lieliskas biešu un vistas makaronu zupas. Viņa ir arī izcila konditore – sievai sanāk pasaulē visgaršīgākās Vecrīgas,» stāsta Andris. Pats viņš ikdienā izvairās no saldumu lietošanas.

    «Šobrīd cenšos ievērot pārtrauktās gavēšanas principu – astoņas stundas dienā ēdu un 16 neēdu. Pirmo reizi ēdu 11 no rīta un pēdējo reizi – ap 19 vakarā. Man ļoti ātri līp klāt svars, un pašreiz jūtu, ka aptuveni četri kilogrami ir par daudz.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē