• Fitnesa treneris atmasko burvju pulverīšu biznesu: Peļņa uz citu veselības rēķina

    Sabiedrība
    Anastasija Kuzminova
    21. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Vēloties rādīt, ka, pārtikdams nedēļu tikai no pārtikas pulverīšiem, nav iespējams notievēt, fitnesa treneris nedēļu publiski demonstrēja eksperimentu ar savu ķermeni.

    Vaino pulverīšu izplatītājus melos

    22 gadus vecais fitnesa treneris uzcītīgi strādāja, lai tiktu pie sava sapņu auguma, taču popularitāti ieguva ar ko citu – savdabīgu eksperimentu sociālajos tīklos. Viņš uzsāka nedēļu ilgu tievēšanas maratonu ar zīmola NL maģiskajiem pulverīšiem. Sākot pētīt pulverīšu izplatītāju ierakstus sociālajos tīklos, fitnesa treneris bija pikts – dāmas to vien dara, kā slavē savus pulverīšus un rāda, kā, ikdienā tos dzerot, var gūt fantastiskus rezultātus.

    «Tas lika aizdomāties, ka viņas vienkārši pelna naudu uz citu veselības rēķina, un es sapratu, ka klusēt nedrīkst! NL meitenes ir pārdevējas bez speciālas izglītības, no uztura un treniņiem viņas neko nesaprot. Viņu mērķis ir tikai pārdot,» uzskata Ivars Maksimuks.

    Puisim šis eksperiments izmaksāja 100 eiro. Kā zināms, populārākā šī zīmola pārstāve Latvijā ir sabiedrības dāma un šova Slavenības bez filtra dalībniece Katrīne Sauliete. Kad Ivars sāka publiski dalīties ar savām atziņām par to, kā viņam sokas tievēšanas maratonā, viņš saņēma NL mentoru nopēlumu un tika izslēgts no viņu veidotā klientu atbalsta čata. Zīmola pārstāvēm nenāca pie sirds puiša apņemšanās pierādīt, ka NL daudzsološā frāze zaudēt lieko svaru nedēļas laikā nedarbojas.

    «Iepriekš nebiju sastapies ar tik lieliem meliem par tievēšanu.»

    «Savā sociālo tīklu profilā dalījos, cik ilgs laiks tam nepieciešams un kā patiesībā notiek svara zaudēšana. Gribēju parādīt savai auditorijai, ka tās ir muļķības – notievēt nedēļas laikā,» PDz stāsta viņš.

    Saulieši turas pie sava

    Jau otrajā pulverīšu lietošanas dienā Ivars juties noguris, un ar katru dienu viņam kļuvis aizvien grūtāk izturēt šo maratonu. Sākumā Maksimuks vēl mēģināja sportot, bet drīz tam vairs nebija spēka. Ivars atzīst – iet līdz galam viņu mudinājis sekotāju atbalsts un interese. «Bez šī atbalsta būtu daudz grūtāk. Sekotāji nāca klāt katru minūti, un vienā dienā man pievienojās pat trīs tūkstoši!» atceras fitnesa treneris.

    «Savos video centos smaidīt, lai maratona mentores nedomā, ka es tēloju, ka man ir slikti,» stāsta Ivars. Pēc nedēļas viņš bija zaudējis četrus kilogramus svara, taču pats uzskata, ka tas noticis tikai uz liekā šķidruma zuduma rēķina. Pirms tievēšanas maratona viņš nekonsultējās ar savu ģimenes ārstu, un tagad to nožēlo. Ivaram talkā nācis uztura speciālists.

    Pēc šī eksperimenta daudzi sociālajos tīklos dalījās gan ar puiša atklāsmēm, gan saviem pieredzes stāstiem par pulverīšu lietošanu.

    Daudzi atzina, ka zaudēto kilogramu vietā pēcāk bija jāatgūst iedragātā veselība.

    Arī Ivara aptaujātie fitnesa un uztura eksperti pauda nosodījumu stingrām diētām ar zemu kaloriju skaitu.

    NL darbone Katrīne Sauliete, redzot kritikas vilni, kas vērsās pret viņas reklamēto produkciju, iesaistījās asās diskusijās. Lai atspēkotu pārmetumus, kas veltīti pulverīšu diētai, Katrīne uz virtuālu sarunu aicināja uztura speciālistes, kuras mēģināja atspēkot šo kritiku. Aizstāvēt Katrīnes rūpalu metās arī viņas bijušais vīrs hokejists Kaspars Saulietis. Viņš puda, ka arī pats esot iecienījis NL pulverus brīžos, kad vajadzīgs papildu enerģijas lādiņš.

    Katrīne uzsvēra, ka tievēšanas maratona autorei ir augstākā medicīnas izglītība un pulverīšu lietošanas kurss esot rūpīgi izstrādāts.

    Maksimuks sarunā ar PDz atzīst – viņš nenožēlo, ka šim eksperimentam iztērējis 100 eiro. «Es zinu, ka palīdzēju simtiem cilvēku atvērt acis, parādot, ka ātru rezultātu nav,» uzskata viņš un uzsver, ka tagad no sirds izbauda kārtīgu ēdienu, ievērojot ēdienkarti, ko viņam sagatavojis uztura speciālists. «Uzskatu, ka dažreiz sportists var aizstāt ēdienreizi ar pulveri, bet tikai tad, ja ir sabalansēts uzturs un ja ar ēdienu nav iespējams uzņemt visus nepieciešamos mikroelementus,» secināja viņš.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē