• Dzintars Čīča atklāj noslēpumu – viņam ir meita! Kāpēc dziedātājs gadu par to klusēja?

    Slavenības
    Kaspars Antess
    27. janvāris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dmitrijs Suļžics (F64) un no privātā arhīva
    Dziedātājs ieradies Latvijā nosvinēt savu 28. dzimšanas dienu. Izrādās, viņš jau pusotra gada ir ģimenes cilvēks!

    Bauda dzimtenes dabu

    «Mēs Latvijā ieradāmies janvāra sākumā. Noīrējām dzīvokli Rīgā, kur pašizolējāmies, te arī nosvinēsim manu jubileju 28. janvārī,» PDz stāsta pazīstamais šlāgermūziķis.

    «Drošības pēc joprojām nesatiekamies ar radiem un draugiem, toties izmantojam iespēju izbaudīt to, kā Anglijā visvairāk pietrūkst – izbraukumus pie Latvijas dabas. Katru otro dienu sēžamies mašīnā un braucam pa skaistajām vietām, un Siguldā esam bijuši pat vairākkārt. Tā kā vairs nevar pa ceļam apstāties kādā krodziņā papusdienot, līdzi sagatavojam ēdiena grozu visai dienai. Līdz šim nebiju piefiksējis, ka dabā ēst ir tik garšīgi. Ikdienā, nenoliegšu, mēdzu ēst steidzīgi, bet šajās brīvdienās Latvijā mans ritms ir apstājies. Dabas dēļ vien ir vērts atbraukt uz mājām.»

    Meitu slēpj pat no radiem

    Čigānu izcelsmes dziedātājs Dzintars Čīča, kas tautas mīlestību iekaroja ar dalību bērnu Eirovīzijā, Raimonda Paula koncertos, TV šovos Koru kari un Izklausies redzēts, kā arī ar vairākkārtējām uzvarām Latvijas šlāgeraptaujā, jau trīs gadus strādā un dzīvo Anglijā. Līdz šim reizi gadā viņš savu oficiālo Anglijas atvaļinājumu izmantojis, Latvijā dodoties koncertturnejā. Tā kā šogad Covid-19 dēļ turneja nenotika, atvaļinājumu Dzintars nolēmis pavadīt dzimtenē kopā ar savu jauno ģimeni.

    «Šī ir pirmā reize, kad mēs Latvijā ierodamies visi trīs kopā,» atklāts ir Čīča. «Līdz šim nebiju gatavs uz Latviju braukt kopā ar meitu, jo faktu par viņas piedzimšanu ilgi turēju noslēpumā pat no otrās pakāpes radiem.

    Uzskatu, ka līdz gada vecumam bērnu nevar un nevajag rādīt ārpus tuvāko radu loka.

    Varat iedomāties, ko nozīmētu man ierasties Sabilē ar bērnu ratiņos! Negribēju lieku uzmanību ne sev, ne savai meitiņai.»

    Dzintara meita Gabriela pasaulē nāca 2019. gada 21. jūnijā, par ko dziedātājam ir siltas atmiņas. «Mana meitiņa piedzima Anglijā, jo tur mēs ar Samantu uzsākām kopdzīvi. Tā bija līdz šim emocionāli visgarākā vasara, jo zināju, ka šajā gadalaikā man piedzims meita. Gaidīju viņu, burtiski skaitot sekundes, un tiešām likās, ka ir iestājusies mūžīga vasara,» atceras dziesmas Tu esi vasarā izpildītājs.

    Tēva pienākumi attālina no boksa

    Videointervijas laikā mazā Gabriela ik pa laikam iekārtojās tētim klēpī, aktīvi žestikulējot un atdarinot mūsu sarunu. «Re, laikam būs aktrise! Viņai ļoti patīk atdarināt citus, kaut arī vēl neprot runāt,» smej mūziķis. «Par viņas muzikālo talantu vēl nevaru spriest, bet vizuāli esam līdzīgi. Es tāds izskatījos bērnībā. Žēl, ka mūsu ģimenes fotoalbums pirms vairākiem gadiem pārpratuma dēļ nonāca atkritumos, tāpēc nevaru parādīt, kāds izskatījos Gabrielas šā brīža vecumā. Bet, ticiet vai ne, es biju tikpat gaišs kā viņa!»

    Dzintars atzīst – bērnības slavas dēļ klausītāji viņu vēl aizvien sauc par mazo Dzintariņu, un viņš pauž cerību, ka tēva loma šo visai mulsinošo fanu paradumu varētu mainīt. «Es jau sen nejūtos kā mazais Dzintariņš, bet arī nebūt ne kā papucis. Gabriela man dāvā tik daudz prieka un viegluma, cik man nav bijis pat bērnībā. Tas, ko meita manī ir nostiprinājusi, ir atbildība – gan pret viņu un mūsu ģimeni, gan pret visu, ko dzīvē daru.

    Pirms meitas piedzimšanas man viss likās kā čigānu tautasdziesmās – kur un kā gribu, tur un tā arī dzīvoju.

    Nē, es vairs tā negribu, tāda uztvere ne pie kā laba nenoved,» secina Dzintars.

    «Pēc meitas piedzimšanas mainījās arī mani mērķi saistībā ar boksu. Pirms pāris gadiem Armandam Pučem intervijā apsolīju, ka kļūšu par čempionu boksā, bet nāksies lauzt savu solījumu. Vērtības ir mainījušās. Pēc pandēmijas turpināšu boksa treniņus, bet tikai kā hobiju,» nolēmis viņš.

    Baiss joks saved kopā ar sievu

    Gabriela ir plānots, gaidīts un mīlestībā dzimis bērns. Atšķirībā no savām iepriekšējām mīlestībām iepazīšanos ar meitas mammu, savu 19 gadus veco sievu Samantu dziedātājs ir slēpis no apkārtējiem. «Pēc dalības šovā Koru kari, būdams tīnis, bravurīgi lielījos ar savām meitenēm. Daži mediji pa kluso mani bildēja, un man šķita, ka nu esmu īsts džeks un visi to uzzinās,» atceras Dzintars.

    «Visas tās mīlestības, par kurām labprāt publiski stāstīju, bija neīstas, nekā tur nebija. Jo es taču biju bērns, mazs muļķis… Pēc šīs pieredzes nolēmu vairs nelielīties ar katru nākamo aizraušanos. Kad iepazinu Samantu, man vispār negribējās izlīst no mūsu čaulas, jo mēs bijām tik pašpietiekami.»

    Dzintars un Samanta iepazinās pirms pusotra gada feisbukā, bet ceļš līdz pirmajām vēstulēm bijis komisks.

    «Sociālajos tīklos bieži lietotājiem piedāvā aiz gara laika pēc sava profila datiem pildīt nenopietnus testus, kur var uzzināt, kas biji, kas būsi un citas muļķības. Samanta aizpildīja tādu, kas ļāva noskaidrot, kurš no feisbuka draugiem grib viņu nogalināt. Un tas izrādījos es!» smejoties atceras Dzintars, bet Samanta turpina. «Tas man bija pārsteigums, jo biju jau aizmirsusi, ka Dzintars man ir draugos. Pārsūtīju šī testa rezultātu Dzintaram kā vēstuli. Diezgan ilgi viņš neko neatbildēja. Jau nodomāju, ka nesaprata joku, un nolēmu neko nepaskaidrot, cerot – gan jau aizmirsīs! Pēc vairāk nekā mēneša Dzintars atbildēja – nu, vot!»

    Mīļoto uz koncertiem neaicina

    Kad pāris sāka apmainīties ar vēstulītēm sociālajos tīklos, Dzintars dzīvoja un strādāja Anglijā, bet Samanta – dzimtajā Tukumā. Pienāca Čīčas 2019. gada koncertturnejas laiks, un viņš ieradās Latvijā. Tad nu vēstuļu draugi izmantoja izdevību satikties.

    «Uz koncertu Samantu neielūdzu, jo koncerta dienā ārpus skatuves esmu nelietojams,» atceras dziedātājs. «Satikāmies brīvā dienā kafejnīcā Rīgā. Es neesmu komunikabls, un baidījos, ka, pirmoreiz satiekot Samantu, būšu samulsis, un būs neveikls klusums. Bet tik dabiski un gludi viss notika! Savējais cilvēks, vārdu sakot.» PDz intervijas laikā Samanta atklāj Dzintaram: «Es gan būtu gribējusi aiziet uz tavu koncertu. Jo man patīk, kā tu dziedi. Es neesmu bijusi vēl nevienā tavā koncertā, mājās arī nedziedi…»

    Pēc 2019. gada koncertturnejas Dzintars jau atgriezās Anglijā kopā ar savu izredzēto. Pāris uzsāka kopdzīvi dziedātāja īrētā dzīvoklī Pīterboro, un drīz vien Samanta paziņoja priecīgu vēsti – viņa ir mazuļa gaidībās. Pēc čigānu tradīcijām viņi tolaik jau bija precējušies, bet pēc Latvijas likumdošanas plāno salaulāties tad, kad varēs droši rīkot vērienīgas kāzas.

    Čīčas sieva atzīst, ka par sava nākamā vīra dziedātāja gaitām agrāk zinājusi, tomēr fanojusi neesot.

    «Es latviešu mūziku neklausos, bet Dzintars pārsvarā dzied latviski,» PDz stāsta Samanta.

    «Viņa popularitāte man neko īpaši neizteica. Arī mūsu radi un draugi nebija cieši pazīstami. Tāpēc man nācās viņu iepazīt no nulles. Dzintars ir gādīgs, ļoti daudz uzmanības velta mūsu meitai, un tas man ir vissvarīgākais. Mums abiem galvenā vērtība dzīvē ir ģimene.»

    Žēl skatuves kolēģu

    Dzintars Čīča ikdienā strādā Anglijas pilsētā Pīterboro par vietējā internetveikala klientu menedžeri, tomēr ik gadu velta daudz darba, radot jaunu koncertprogrammu saviem Latvijas klausītājiem. «Izmantošu to, ka esmu Rīgā, un, ievērojot visus drošības noteikumus, ierakstīšu studijā jaunu dziesmu Ūdenskritums, kas pie klausītājiem nonāks pavisam drīz. Vismaz kāds sveiciens no manis, jo koncertturnejas, visticamāk, šogad nebūs vīrusa dēļ,» atklāj mūziķis.

    «Mūzika ir mana īstā būtība, lai gan naudu pelnu citādi. Es nežēlojos, ka ar mūziku pietiekami nevaru nopelnīt. Esmu apmierināts ar visu, ko daru. Šajā vīrusa laikā pat izjūtu tādu kā pateicību, ka mani pēkšņi nav pārsteidzis bezdarbs, ar ko šobrīd cīnās mani skatuves kolēģi. Sāpīgi, ka tādiem profesionāļiem, kas visu savu dzīvi velta mūzikai, tagad ir vienkārši jāgaida. Es gan esmu noskaņots optimistiski – mēs atkal uzdziedāsim!»

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē