• Dziedātāja Marija Naumova ar vīru no Ukrainas izveduši jau 3500 bēgļu

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    25. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dziedātāja Marija Naumova ar vīru uzņēmēju Raiti Bullīti.
    Foto: F64
    Dziedātāja Marija Naumova ar vīru uzņēmēju Raiti Bullīti.
    «Katru dienu raudu. Daru, mēģinu palīdzēt un raudu,» atklāj dziedātāja Marija Naumova, kuras ģimene organizē un realizē Ukrainas bēgļu izvešanu no kara skartajām teritorijām.

    Marija Naumova žurnālam «Privātā Dzīve» atklāj, ka tagad viņai darba ir pilnas rokas, jo ģimene uzņēmusies iniciatīvu palīdzēt karā cietušajiem. «Mana vīra Raita Bullīša bizness saistīts ar transportu, un mums bija iespēja noorganizēt, ar ko bēgļus izvest no Ukrainas,» stāsta Marija.

    Viņa uzsver: «Tagad organizēju, kurp vest bēgļus uz Eiropu. Meklēju vietas, kur viņus izmitināt, organizēju palīdzību. Man ir tāds kā dispečeres darbs – pieņemu zvanus no cilvēkiem, kuriem jāpalīdz, un arī no tiem, kas vēlas palīdzēt. Cilvēki ir dažādi. Nupat piezvanīja kāda sieviete no kristīgas organizācijas un piedāvāja Bībeles ukraiņu valodā. Ir daudzi, kas palīdz, – katrs savā līmenī, ar savām iespējām, bet ir arī tādi, kas piezvana un pazūd.»

    Marija uzskata, ka tas, kas notiek šobrīd Ukrainā, ir prātam neaptverami. «Pasaulē ik pa laikam karo, taču galvenais karš notiek mūsu sirdīs. Tur ir bērnības traumas, sāpes, negatīvisms… Tāds ir mans redzējums,» tā dziedātāja.

    Marija stāsta, ka vēl pirms kara sazvanījusies ar draugiem, kas ar diviem maziem bērniem dzīvo tikko uzbūvētā mājā Doņeckas ziemeļos. «Vaicāju: «Kas pie jums notiek, mēs uztraucamies, brauciet pie mums!» Viņi man pārliecinoši teica – ka nebaidās, tā esot tikai politika, politiskas spekulācijas. Tur, Kijivā, tur gan baidās. Īsi pēc mūsu sarunas viņi 10 dienas sēdēja mājas pagrabā un dzirdēja drausmīgo bombardēšanu. Paldies Dievam, viņi ir dzīvi. Ceru, ka brauks uz Latviju, taču viņiem grūti pierunāt savus vecākus braukt līdzi, viņi nobijušies sēž mājas pirmajā stāvā,» stāsta dziedātāja.

    Marija katru dienu saņem ziņas arī no citiem draugiem Ukrainā, kuri stāsta, ka cilvēki dzīvo bez pārtikas, bez elektrības. «Man ir milzīgs kamols kaklā par to, kas notiek…

    Tik grūti atrast, kur un kam ir taisnība, jo meli ir no visām pusēm.

    Es reaģēju tā, kā mana sirds jūt. Mana nostāja – ir jāpalīdz jebkuram cilvēkam. Un, manuprāt, vislielākā palīdzība ir palikt cilvēkiem, neielaist sevī naidu un agresiju,» uzskata Marija Naumova.

    Citas aktuālas un interesantas ziņas lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā.

    • Marija Naumova ar vīru no Ukrainas izveduši 3500 bēgļu. 
    • Latviešu ārsta ikdiena Kijivas slimnīcā. Libermanis: «Biju nenormāli nobijies.»
    • Neticēsiet, ko nedrīkst dziedāt Citi zēni! Eirovīzija cenzējusi Latvijas dziesmu. 
    • Patiesība par Gobzema aizbraukšanu.
    • Bijušais ministrs Dzintars Jaundžeikars zaudējis cīņā ar kovidu. 
    • Žaklīnai 55! Viņa izdomājusi šovu, kā integrēt krievus.
    Privātā Dzīve nr12

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē